Dikkat, bu bir reklamdır!

Mehmetçik Vakfı’nı duymayanınız yoktur.

35 yıllık, saygın, güvenilir bir yardım kurumu Mehmetçik Vakfı.

Vakfın hedef kitlesi, vatani hizmetini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarıyla malul gazi ve engelli olan Mehmetçikler ile çocukları.

Dediğim gibi, hepimizin bildiği, tanıdığı, adını duyduğu bir vakıf.

Peki ya TSK Dayanışma Vakfı?..

Sadece zorunlu askerlik hizmetini yapan er ve erbaşlar ile ailelerine yardım eden Mehmetçik Vakfı’nı biliyoruz ama Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı’ndan neredeyse hiçbirimizin haberi yok.

Yazının başlığında bahsettiğim ‘reklam’ da bu işte.

Size TSK Dayanışma Vakfı’nın reklamını yapacağım...

İlk 16 yıl bağış almadan...

Vakıf; subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehit olanlar ile görevdeyken hayatını kaybedenlerin aile fertlerine, gaziler ya da malul olanların ise kendilerine nakdi yardım yapıyor.

2000 yılında kurulan vakıf ilk 16 sene, yardımlarını bağış almadan, sadece TSK personelinin ödediği yıllık katkı paylarından toplanan paralarla yaparak geçirmiş.

Haberin Devamı

Bu süre içinde şehit ya da görevde yaşamını yitiren 2 bin 173 personelin aile fertlerine ve malul olan bin 96 kişinin de kendilerine; toplam 78 milyon 200 bin TL nakden ödeme yapmış.

Profesyonel ordu, profesyonel şehitler

Son dönemde terörle mücadelede başarılı sonuçlar alınmasındaki en önemli etkenin, arazide profesyonel personelin görev yapması olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve maalesef onların şehit ya da gazi olduğunu...

Son yıllarda TSK’nın personel yapısında gidilen değişim sonucu özellikle terörle mücadele ve yurtdışı harekatlarda, yükümlü erbaş ve erlerin yerine artık subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerden oluşan profesyonel personel görev yapıyor. Bu yeni yapının sonucunda da, profesyonel personel kayıpları doğal olarak artış gösterdi.

Ömer Halisdemir ve diğer kahramanlar

TSK Dayanışma Vakfı, 2016 yılında şehit olan ve hayatını kaybeden toplam 456 personelin aile üyeleriyle malul olan 109 kişiye nakden yardımda bulundu.

Haberin Devamı

Bu 456 kayıp arasında 15 Temmuz’un sembol ismi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir de var.

Geçen yılki yardım miktarı 26 milyon 400 bin TL. Yani 2000 2015 döneminde yapılan toplam yardımın üçte biri seviyesinde.

Ve 2017...

Bu senenin ilk altı aylık döneminde ise ailelerine yardım yapılan şehit sayısı 205.

Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşlarının şehit olduğu son helikopter kazasındaki 13 personelin de dahil olduğu bu 205 kişinin aile fertlerine 11 milyon TL vefat yardımı yapıldı.

TSK Dayanışma Vakfı, aynı dönemde malul olan 59 kişiye de yaklaşık bir milyon TL yardımda bulundu.

Vakıf yetkilileri etkin terörle mücadele kapsamında verilen şehit sayısının maalesef arttığını, bu durumun sonucu olarak da vakfın 2016 yılı gelirlerinin, yardımlar için yetersiz kaldığını belirtiyor. Bu tablonun maalesef - önümüzdeki dönemde de değişmeyeceği görülüyor.

İşte bu nedenle, profesyonel askeri personele yardım yapan tek vakıf olan TSK Dayanışma Vakfı hepimizin bağışlarını bekliyor.

Haberin Devamı

Hesap Numaraları

Şehit aileleri ve gazilere yapılan yardıma destek vermek için vakfa bağış yapabileceğimiz banka hesap numaraları şöyle:

Dikkat, bu bir reklamdır

DİĞER YENİ YAZILAR