Gazete Vatan Logo

Muhteşem sergi!

İmparatorluklar başkenti İstanbul’un 8 bin yılını anlatan eşsiz sergi görücüye çıkıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamındaki en büyük etkinlikte, İstanbul’un 8 bin yıllık tarihi anlatan serginin tanıtımı dün yapıldı. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Sabancı Holding sponsorluğunda, “Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a - Bir Başkentin 8000 Yılı” başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak. 5 Haziran - 4 Eylül 2010 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak sergide 178’i yabancı, 325’i Türkiye’den toplam 503 eser yer alıyor. Yurtdışından 40, Türkiye’den 19 olmak üzere toplam 59 farklı noktadan seçilen geniş yelpazedeki eserler, sergi aracılığıyla ilk kez bir arada sunuluyor.


Kültürel zenginlik

Toplantıya Sergi Küratörü ve SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak ve Sergi Mimari Boris Micka katıldı. SSM Müdürü Nazan Ölçer, 15 milyon nüfuslu İstanbul kentinin sakinlerine hem de tüm dünyaya, İstanbul’un 8 bin yıl önceye uzanan tarihini ve farklı kültürlerin karışımından doğan kozmopolit kimliğini, kapsamlı bir sergiyle hatırlatmanın faydalı olacağını düşündüklerini belirterek şunları söyledi “Sergiyle, toplumun her kesimine içinde yaşadıkları kentin tarihini ve kültürel mozaiğini tanıtarak, kent bilincinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. İstanbullulara nasıl bir kültürel zenginlik içinde yaşadıklarını göstererek, kültürel mirası koruma bilincinin gelişmesini hedefliyoruz.“


ESERLER İLK KEZ BİR ARADA

Sergi İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Vatikan, Macaristan, Yunanistan, Avusturya, Belçika, Hollanda, İrlanda, Katar, Portekiz ve Rusya’dan seçilen eserlere ev sahipliği yapacak. Yurt dışından 40, Türkiye’den 19 olmak üzere toplam 59 müzeden seçilen geniş yelpazedeki eserler, sergi aracılığıyla ilk kez bir arada sunulacak.

Haberin Devamı