Gazete Vatan Logo

Muhalefetin Koza tepkisi

Muhalefetin Koza tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu: ‘Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez.’ MHP lideri Bahçeli: ‘Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır’

Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı Koza İpek Holding’e dün yapılan operasyona muhalefet liderleri tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medya organlarına yapılan baskına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Baskı devam ediyor dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez. Hükümeti bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ayrıca Akın İpek’i de arayarak bilgi aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, “Basına yönelmiş operasyonlar tamamen siyasidir; hukuki değil. Bunu yapanlar hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir” diye tepki gösterdi.
‘Tasvip edilemez’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün partisinde 1 Kasım seçimi için milletvekili adaylığı başvurusu yaptığı sırada, şunları söyledi: “Basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir.
Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmem mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır.”
Türkeş’i yok saydı
MHP lideri Bahçeli, dün Osmaniye’den aday olmak için partisine başvurusunu yaptı. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in “Beni MHP’den atamazlar” sözleriyle ilgili soru üzerine, “Bu soruyu yok farz ediyorum. Böyle sorulara da gerek yok artık. Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.
AB Bakanı: Doğru değil
HDP’den ise Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca tepkisini dile getirdi. Konca, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek medyaya yönelik operasyonları doğru bulmadıklarını söyledi.
TGC: Demokrasi dışlanıyor
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Basın özgür değil ise toplum özgür olamaz. Ancak Türkiye basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar ve medya kuruluşlarına yönelik operasyonların ülkesi olmaya devam ediyor. Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de demokrasi dışlanıyor. Geçici iktidarın da gazetecilik mesleğini terörist bir faaliyet, gazetecileri terör suçlusu olarak tarif etme alışkanlığını sürdürdüğünü görüyoruz” denildi.

Haberin Devamı