Gazete Vatan Logo

Müftülük izniyle cami ağaçlarını kestiler!

40 ytl için camideki ağaçların kesilmesi cemaati kızdırdı

50 yıllık 5 çam ağacını 40 YTL’ye satan Muğla Orhaniye Cami Derneği Başkanı, “Muğla Müftülüğü izin verdi. Biz de kesip sattık. Para cami için harcanacak” dedi.

Muğla’nın önemli camilerinden biri olan Orhaniye Camii bahçesindeki çam ağaçları, Orhaniye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kestirildi. Kimsenin görmemesi için tatil günü sabah erken saatte kestirilen 40- 50 yaşlarındaki 5 çam ağacı avluyu kapladı. Öğle namazına gelen cemaat üyeleri ve mahalle sakinleri avluda yeşil dalları görünce tepki gösterdi.

İki ağacı daha kesmeye hazırlanan işçileri, cemaat ve mahalle sakinleri durdurdu. Mahalle sakinleri, işçilerin elinde izin belgesi olmadığını da farketti. İşçiler kesilen ağaçları hızla dallarından ayrılarak bir kamyona yükledi.

‘40 YTL için sattılar’

Gazetecilerin görüntü aldığını gören işçiler kamyona binerek hızla kaçtı. Bazı vatandaşların dernek yöneticilerine tapki göstermesi üzerine, Dernek Başkanı Hüseyin Karaman ve mahalle sakinleri arasında sözlü tartışma çıktı. Dernek Başkanı Hüseyin Karaman, “Ağaçlar ileriki yıllarda elektrik direğine dokunabilirdi. Bunları satarak gelir sağladık. 40 YTL gelir elde edildi. Bunun tamamı caminin ihtiyacı için kullanılacak. Ağaçları alan kişi avluda bulunan 10 zeytin ağacını da budayacak. Kesilen çam ağaçlarının yerine de zeytin fidanı dikeceğiz” dedi.

‘Tam bir katliam yaşandı’

Dernek Başkanı Karaman, ağaç kesimi için Muğla Müftülüğü’nden izin aldıklarını belirtti. Karaman şunları söyledi: “Ağaçları kesmek için karar aldığımızda bunu Muğla Müftülüğü’ne bildirdik. Gerekli izinleri aldık.” Cemaatten biri, “40 YTL için ağaç katliamı yapıldı. Bize sormadan kendileri karar alıp kesmişler. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Dernek bizden 40 YTL istese seve seve verirdik” dedi.

Hazreti Muhammed’den iki hadis

- Her kim yaş bir fidanı keserse Allah onu cehenneme atar.

- Kim bir ağaç diker de onun yaprağından, meyvesinden, gölgesinden insanlar ve hayvanlar isitfade ederse o kişinin amel defterine sevap yazılır.

Haberin Devamı