Gazete Vatan Logo

Müftülere resmi nikah yetkisi

“Vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor” diyen Yıldırım, müftülere resmi nikah yetkisi verileceğini ve mahkeme kararı olmadan isim değiştirme imkanı geleceğini duyurdu.

Müftülere resmi nikah yetkisi

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti grup toplantısında evlendirme yetkisiyle ilgili düzenleme yapılacağını ifade ederek, “Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek. Hayatın her alanında hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor” dedi. Hayatın her alanı için pratik düzenlemeler geldiğini duyuran Yıldırım, “Hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten, sorunun parçası değil çözümün öncüsü olan parti olmaya devam ediyoruz. İçişlerinde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor” duyurusu yaptı ve düzenlemeleri şöyle sıraladı:

Pasaport ve ehliyet nüfus dairelerinden

-Evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak.

n Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan, sorunlu ya da yanlış ve sorunlu yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz basit bir işlemle.

Haberin Devamı

-Önemli bir devrim; pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor, nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönmüş olacak.

-Ayrıca adres değişikliklerini bildirme, saklı nüfusa tescil kolaylıkları getirirken, bir değişiklik de evlendirme yetkisiyle ilgili olacak. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikâh kıyabilecek. Hayatın her alanında hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor.”

‘AB çalışmaları hız kazanacak’

Yıldırım, yarın açılacak yeni fasılla ilgili bilgi vererek, “18 Mart’ta yapılan Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinde 33 No’lu Mali ve Bütçesel Hükümler Faslı, Hollanda dönem başkanlığı dolmadan, ayın 30’unda müzakereye açılacaktır, bunun kararı verilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun İlgili bakanlar 30 Haziran’da Brüksel’de hazır bulunacak ve ilgili faslın açılışını gerçekleştirilecek. Bu faslın açılmasıyla birlikte AB yolundaki çalışmalar daha da hız kazanacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Jandarmaya bayram tebriği

Yıldırım, daha sonra PTT tarafından TBMM’de, “Size minnettarız” sloganıyla kurulan standa giderek, “Tebrik Kartı Bizden, Güvenlik Güçlerimize Göndermek Sizden” kampanyasına katıldı. Yıldırım kampanya kapsamında Tunceli Ovacık İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na bayram telgrafı gönderdi. Yıldırım, gönderdiği telgrafında, “Ülkemizin kahraman komutanları, yiğit Mehmetçikler, vatan toprağının korunması için verdiğiniz mücadeleyi milletçe yürekten destekliyor, bu vesileyle mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadesini kullandı. PTT tarafından güvenlik güçlerine moral amaçlı kampanyaya isteyen her vatandaş katılarak askerlere moral verebilir.

‘Beraber reisi Başkan yapalım’

Yıldırım’ın konuşması salondaki gençlerin, “hep beraber reisi başkan yapalım” sloganları ile sık sık kesildi. Yıldırım, “Merak etmeyin, merak etmeyin o da olacak. O da olacak, o da olacak. Evelallah o da olacak. Hiç merak etmeyin. Ayrılmak yok, yola devam” karşılığını verdi. “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Binali Binali Türkiye’nin gururu” sloganlarının sürmesi üzerine Yıldırım, milletvekillerine, “Arkadaşlar görüyorsunuz benim kabahatim yok. Zamanı ekonomik kullanmak için elimden geleni yapıyorum ama gençler sağolsun bizim heyecanımıza heyecan katıyorlar” dedi. Konuşmasının sonunda dili sürçerek, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Yıldırım, “gençler şaşırtıyor bizi kafa beyin kalmadı” esprisini yaptı.

Haberin Devamı