Gazete Vatan Logo

Müfettiş raporunu yalanlayan ifade!

Berkin elvan soruşturmasında müfettiş raporunu yalanlayan ifade Gezi Parkı eylemleri sırasında, Okmeydanı'nda yapılan müdahalede, gaz bombası fişeğiyle başından ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin devam eden soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı’nın raporundaki bilgileri yalanlayan ifade girdi.

Berkin Elvan’ın, yaralandıktan sonra hastaneden önce Çağdaş Hukukçular Derneği’ne götürüldüğü ve fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldığı iddia edilmişti.

Bu iddia, İçişler Bakanlığı’nın görevlendirdiği polis başmüfettişleri Mustafa Kızıldemir ve Gökhan Özvarış tarafından hazırlanan raporda dile getirilmişti.
Elvan’ın tedavisinin sürdüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli polis memuru B.A. ve hastanenin gece bekçişi C.B. raporu hazırlayan müfettişlere verdikleri ifadelerinde, Berkin Elvan’ın yaralandıktan sonra önce ÇHD’ye götürüldüğünü söyledi.

Polis ve bekçi, Berkin Elvan’ın yaralandıktan sonra önce ÇHD’ye götürüldüğü yönündeki bilgiyi, hastanenin acil servisinin karşısındaki kantinde çalışan A.D.’den öğrendiklerini belirtti.

Berkin Elvan’ın yaralandıktan sonra önce ÇHD’ye götürüldüğü yönündeki iddianın dayanağı yapılan kantin çalışanı A.D. soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici’ye ifade verdi. İfadesinde İçişleri Bakanlığı raporunda yer alan bu iddia ile ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen A.D. “Ben onlara böyle bir şey demedim. Olayla ilgili bir bilgim yoktur.” dedi.

Avukat Karatana: “Sorumlular gizlenmeye çalışılıyor”
Berkin Elvan’ın avukatı Evrim Deniz Karatana, bu ifade ile ilgili yaptığı değerlendirmede sorumluların gizlenmeye çalışıldığını belirtti. Karatana, “Bu kişinin verdiği ifade de göstermektedir ki, polisin sorumluyu gizleme çabaları sonuçsuz kaldı. Süreç içerisinde benzer saldırılarla ve yalan tanıklıklarla karşılaşmamız mümkün. Ancak ısrarlı takibimizle Berkin’in katilinin ve emri verenlerin yargılanmasını sağlayacağımızdan şüphemiz yok .

Haberin Devamı