Gazete Vatan Logo

Mudurnu Ekim'de yeniden doğacak

Ekim'de Mudurnu markalı tavuk ürünlerinin yeniden raflarda olacağını belirten İlhan Çetinkaya, "İlk yıl için 75 milyon YTL ciro ve yüzde 3 pazar payı hedefliyoruz" dedi. Nallıhan'da 2 milyon dolarlık bir yatırımla çiftlik kuran Çetinkaya, organik tarıma da girdi

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu eski Başkanı İlhan Çetinkaya, organik tarımla başladığı gıda sektöründeki atağını Mudurnu ile büyütmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde icradan satılık olan Mudurnu Tavukçuluğu yaklaşık 10 trilyon liraya satın alan Çetinkaya, "Ekim ayından itibaren raflarda olmayı planlıyoruz. İlk yıl için 75 milyon YTL ciro ve yüzde 3, ikinci yıl ise yüzde 5 pazar payı öngörüyoruz" dedi.

İç piyasadan sonra
Mudurnu Tavukçuluğun faaliyete geçmesi için yaklaşık 2.5-3 milyon dolarlık bir yatırım gerektiğini belirten Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok iyi bilinen bu markayı, yine geniş ürün yelpazesi ve AB standardındaki kalite ve hijyeniyle tüketiciyle buluşturacağız. Ekim ayı sonuna kadar raflarda olabilmesi için bir program yaptık. Mudurnu'nun geçmiş yıllarda kapasitesi yüzde 11'iri bulmuş. Yüksek standardımızla ilk yıl için yüzde 3, ikinci yıl içinse yüzde 5 pazar payı hedefliyoruz. Marka bilinirliğini de arkamıza alarak, sonraki dönemde sadece iç piyasa değil, ihracat yönünde de çalışmalarımız olacak."

17 çeşit organik sebze yetiştirildi
Öte yandan babasının memleketi Nallıhan'da 2 milyon dolara 600 dönümlük bir çiftlik kuran Çetinkaya, "Yatırımımızın yüzde 70'ini tamamladık. Burada 17 çeşit organik sebze üretmek için geçen sene deneme üretimi yaptik. Bu yıl ilk kez yetiştirdiğimiz 17 çeşit organik sebzeyi
piyasaya vereceğiz. Ayrıca bin hayvanlık organik et ve süt üretmek için de bir tesisimiz var. O da gelecek yıldan itibaren faaliyete geçecek" şeklinde konuştu. Organik tarımla ilgili olarak hedeflerinin sadece Nallıhan'la ve belli bir mevsimle sınırlı kalmayacağını belirten Çetinkaya, "Hedefimiz sadece bir bölgede değil Türkiye'de uzun periyodları kapsayacak şekilde üretim yapmak. 12 ay boyunca ihracat yapabileceğimiz mevsimsel şartların devamlılığını sağlayabilecek bir ortam oluşturmak istiyoruz" dedi.

Annem Mudurnulu, manevi bağım var
İlhan Çetinkaya, neden Mudurnu'ya talip olduğunu şöyle açıkladı: "Annem Mudurnulu. Onun ilk beyinden olan ablam ve ağabeyim, aileleriyle birlikte halen orada yaşıyor. Orayla bir manevi bağım var doğal olarak. Bununla birlikte yaklaşık 2-2 bin 500 aileye gelir kaynağı olan bir
yerin 2001'de iflasa sürüklenmesinden dolayı üzüntü duyuyordum. Bu manevi bağ neticesinde orayı inceleme fırsatı doğdu. Organik tarım ve hayvancıllıkla da ilgilendiğimiz için, yaptığımız fizibilite doğrultusunda buranın güzel bir işletme olacağı kararına vardık ve ihale bizde kaldı."

Haberin Devamı