Gazete Vatan Logo

Mucit Necip Bey tarlaya inceğini bildi ama öleceğini...

Uçuş tutkunu Mucit Necip Ülkü, bugüne kadar bir kaç uçak yaptı. Son yaptığı uçağı için “Tarlaya bile iner” diyordu. İndi de ama sağ çıkmayı başaramadı.

Mucit Necip Bey tarlaya inceğini bildi ama öleceğini...

Türk havacılığı dahi pilotu Necip Ülkü’nün yasını tutuyor. Önceki gün Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Yeniköseler Köyü yakınlarında ABD’den kendi getirttiği parçalarla yaptığı kit uçakla uçuş yapan pilot Necip Ülkü (57), kontrolü kaybedince şeker pancarı tarlasına düşerek hayatını kaybetti.

Atölyede uçak yaptı

Polatlı’da makine ihraç eden bir şirketi bulunan Ülkü, yıllar önce Münih’e uçarken iki kişilik bir uçağın yapım macerasını okuduktan sonra ABD’den getirttiği yapım kitleriyle ilk uçağını yaptı. 2008’de Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 100 metrekarelik atölyesinde hobi olarak başlayan uçak yapma macerasını 2011 yılında tamamladığı alüminyum olan tek kişilik Zenith CH 701 uçakla zirveye çıkardı.

Pist yapmak için arazi aldı

Gösterge panelini kendi tasarladığı uçağını 2011’de mevzuat sebebiyle uçuramayan Necip Ülkü, tescil için Amerikan Uçak Yapımcılığı Derneği’ne üye oldu. Polatlı’da arazi alarak tek kişilik 8 uçağın sığabileceği bir hangar ile uçakların kalkış ve iniş yapabileceği 300 metrelik toprak pist inşa etti. Mevzuat değişince TC-UNU tescilini aldığı uçağıyla Polatlı çevresinde uçuyordu. Ülkü kit uçakları yaklaşık 55 ile 90 bin Euro arasında mal ediyordu.

Haberin Devamı

“Kafadan uçuk diyorlar”

Necip Ülkü geçtiğimiz aylarda TC-UFF olarak tescil ettirdiği Sonex tipi tek motorlu iki kişilik bir uçağı da başarıyla imal etti. Bir röportajında “Benim için ‘kafadan uçuk’ diyorlar ama genelde herkes yaptıklarıma hayret ediyor” demişti. Necip Ülkü havacılık dünyasını yasa boğan ölümüne benzer bir senaryoyu 2011’de bir havacılık dergisine şöyle anlattı: “Herkes tek motorlu deyince endişeye kapılıyor. Aslında uçağım çok güvenli. Motor dursa bile süzülerek en yakın piste, yola ya da tarlaya iniş yapabilir. Zaten benzin bitmediği sürece motoru da durmaz. Ayrıca istenirse paraşüt de takılabilir.”

Necip Ülkü, 90 bin euroya mal ettiği uçağıyla ölüme gitti (üstte). Ülkü, bu uçaktan önce iki uçak daha yapmıştı (solda). Bunlardan birini tescil bile ettirmişti.