Gazete Vatan Logo

Kara harekatı başladı: Komandolar ilerliyor...

Barış Pınarı harekatı hem havadan hem karadan başladı. Milli Savunma Bakanlığı,Fırat'ın doğusuna kara harekatının başladığı saat 22.20'de duyurdu. Askerler karadan sınırı dört koldan geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına aldığını duyurdu.

Kara harekatı başladı: Komandolar ilerliyor...

Türkiye, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Suriye'de Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Havadan bombardımanla saat 16.00’da başlayan harekatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya duyurdu.

KARA HAREKATI 22.20'DE BAŞLADI

Operasyonun ikinci aşaması olan kara harekatı ise saat 22.20 itibariyle başladı. Milli Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı." ifadlerini kullandı

KARA HAREKATINI BAKAN AKAR İDARE EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve kuvvet komutanları ile Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor - Milli Savunma Bakanlığı: "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor"
KOMANDOLAR FIRAT'IN DOĞUSUNDA İLERLİYOR
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Barış Pınarı Harekatı'na katılan komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ettiği bildirildi.
MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu.
Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.Söz konusu paylaşımda, komandoların arazide ateş açarak ilerlediğine ilişkin gece görüş kamerası ile kaydedilmiş bir görüntü de yer aldı.

Haberin Devamı

Kara harekatı başladı: Komandolar ilerliyor...