Gazete Vatan Logo

Motosiklet sevdası, 2 genci canından etti

Motosiklet sevdası, 2 genci canından etti

BURSA’nın Osmangazi İlçesi’nde, ağabeyinin cebinden anahtarını gizlice aldığı motosikletle gezmeye çıkan 16 yaşındaki Kıvanç Kurtbaş ile arkasında oturan arkadaşı aynı yaştaki Abdurrahman Koçer, yaptıkları kazada öldü.

Kaza, bugün saat 06.15 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Derman Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre evde uyuyan ağabeyinin cebinden motosikletinin anahtarını gizlice alan Kıvanç Kurtbaş, arkadaşı Abdurrahman Koçer ile buluştu. Kurtbaş ve arkaya oturan arkadaşı, 16 BDY 26 plakalı motosikletle gezintiye başladı. Cadde çıkışında kontrolü yitiren Kıvanç Kurtbaş, motosikletle mezarlığın duvarına çarptı. İhbar üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Abdurrahman Koçer Muradiye Bursa Devlet Hastanesi’ne, Kıvanç Kurtbaş ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki genç yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

HALI SAHAYA MAÇA GİDECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLER

Kazada hayatını kaybeden Abdurrahman Koçer’in babası 55 yaşındaki Mustafa Koçer, polise verdiği ifadesinde şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Dün akşam saat 22.00 sıralarında Kıvanç bizim eve gelerek oğlumu çağırdı. Kıvanç ile birlikte evden ayrıldılar. Bana halı sahada maça gideceklerini söylediler. Daha sonra oğlumun iş kaza yaptıklarırını söyledi. Biz de hastaneye gittik. Oğlum ölmüş. Oğlum makine tamirciliği yapıyordu. Oğlum motosiklet kullanmazdı."

AĞABEYİNİN CEBİNDEN MOTOSİKLETİN ANAHTARINI ALMIŞ

Kazanın nasıl meydana geldiğini görmediğini belirten Kıvanç’ın ağabeyi 25 yaşındaki Yusuf Kurtbaş ise şunları anlattıi:

"Birisi kardeşimin kaza yaptığını ve hastaneye kaldırıldığı söyledi. Motosiklet Remzi Şukla’ya aittir. Remzi Şukla, kardeşim Yunus Emre’nin patronudur. Kardeşim Yunus Emremotosikleti patronundan almış. Yunus Emre uyuduğu sırada, Kıvanç motosikletin anahtarını gizlice alıp kullanmış. Bu şekilde kazaya sebebiyet vermişler. Kendisinin ehliyeti yoktur."

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.