Gazete Vatan Logo

Motorcuların % 11’lik düşüşten haberi olmadı!

Stok miktarının 300 bin adete çıktığı motosiklet sektörünün hükümetin açıkladığı paketten haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Stok miktarının 300 bin adete çıktığı motosiklet sektörü, dün ekonomik pakette kendileri için destek olmamasından yakındı. Aynı saatlerde Bakan Çağlayan motosiklette ÖTV oranının % 22’den 11’e indiğini açıkladı

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, dün otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV indirimine ilişkin açıklamaları yaparken motosiklette de ÖTV’nin yüzde 22’den 11’e düşürüldüğünü söyledi. Ancak bu indirimden haberi olmayan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), ekonomik pakette kendi sektörleri için tedbir olmamasını eleştirdi. MOTED’den yapılan yazılı açıklamada, “Ekonomik pakette motosiklet sektörüne yönelik bir önlemin bulunmaması sektörde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır” denildi.

Açıklamada, 2006 yılı öncesinde yüzde 8 olan ÖTV’nin 250 CC altı motosikletler için yüzde 22 ve 250 CC üzeri motosikletler için yüzde 37’ye yükseltilmesiyle yüzde 50 daralan sektörün 3 yıldır ciddi sıkıntıda olduğu, küresel krizin etkileri ile baş başa bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Motosiklette ÖTV’nin hacim farkı gözetmeksizin yüzde 8’e inmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: “Otomotivde alınması planlanan önlem paketi konusu gündemde iken ilgili bakanlığa bir dilekçe vererek motosikletlerin de kapsam dahiline alınması konusunu hatırlatmaya çalıştık. Ne yazık ki, ülkemizde, trafikte bir araç olarak fark edilmeyen motosiklet kriz ortamında da yetkili makamlar tarafından fark edilmemektedir. Önlem paketi içerisinde bulunmaması durumunda, motosiklet sektörü maalesef kısa ve orta vadede mevcut durumu düzeltmek için istihdamda azaltmaya gitmek zorunda kalacaktır” denildi.



Haberin Devamı