Gazete Vatan Logo

Morgan Türkiye’ye geliyor

Türkiye’deki lüks otomobil çılgınlığı, ünlü İngiliz markası Morgan’ı da cezbetti

Terzi usulü el yapımı araçlarıyla tüm dünyaya nam salan Morgan Car Company, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, 101’inci yaşını kutlayan şirket, lüks tüketimin arttığı ülkelerde büyüme kararı aldı. Morgan, bu strateji doğrultusunda satış ağını Ortadoğu, Türkiye ve Çin’e yayacak. Avrupa’da yaklaşık 130 bin pounda ( 202 bin dolar) satılan Morgan’ların fiyatı Türkiye’deki yüksek vergi sistemi nedeniyle 2 katı olacak. Yani otomobil meraklıları, el yapımı spor otomobile 400 bin doların üzerinde para vererek sahip olabilecek.

2 yıl bekleniyor

Morgan, İngiltere’nin Malvern bölgesindeki atölyede üretiliyor. Evet yanlış okumadınız bir atölye... Çünkü bu araçlar tamamen el yapımı üretiliyor ve Malvern’de sadece 170 kişi çalışıyor. Morgan’ı almanız için sadece paranızın olması yetmiyor, biraz sabır da gerekiyor. Morgan’ı almak isteyenler en az 2 yıl kadar beklemek zorunda.

Yollara çıktığı 1909’dan bu yana tasarım çizgisini koruyan Morgan, asillerin otomobili olarak biliniyor. Uzun motor kaputu, düz ve bazı modellerinde stepneyi barındıran arka bölüm, tenteli veya üstü açık tasarım uzun yıllardır değiştirilmeden korunuyor. Tabii bu klasik dizaynın altında modern bir görünüm ve güçlü motorlar yatıyor.

Otomobil literatüründe lüksü, ihtişamı ve zenginliği temsil eden İngiliz marka, 1909’da Henry Frederick Stanley Morgan tarafından kuruldu. İşin ilginç tarafı, Morgan yüksek vergilerden dolayı ticari araç üretiminden vazgeçilerek 3 tekerlekli binek otomobil olarak ortaya çıktı. Tek kişilik Morgan, kısa süre içinde 2 kişilik bir spor araç haline dönüştü.

Tarihler 1968’i gösterdiğinde ise aracın bugünkü tohumlarının atılmasını sağlayan Morgan Plus 8 yaratıldı. İki kişilik bu ‘roadster’in uzun motor kaputu kelebek kanadı şeklinde iki yana doğru açılıyordu. Günümüzde ise Morgan’ın 4 kişilik modeli bile bulunuyor.

Son olarak 15 Ağustos’ta ABD’nin Kaliforniya eyaletinde sergilenen Eva GT, Morgan’ın yeni yüzünü ortaya koyuyor. Sıra dışı otomobil 2012’de yollara çıkacak ancak siparişler şimdiden alınmaya başladı. Eva GT’yle ilgili sadece kataloğu görmek isteyenler 5 bin pound ödüyor.

Sadece 100 adet üretilecek Eva GT’nin fiyatının ise 100 bin poundun üzerinde olması bekleniyor.

Yeni Skoda Fabia’da % 0.79 faiz 60 ay vade

Skoda, yeni Fabia modeli için vdf ile işbirliğine gitti. Buna göre faiz oranı yüzde 0.79’a düşürüldü ve vade 60 aya kadar uzatıldı. Kampanya ile ayrıca 1.500 TL ödeyerek opsiyonel olarak sunulan alüminyum alaşım jant, sis farı, mercekli far ve elektrikli arka cam’dan oluşan dinamik donanım paketine sahip olunabilecek. Kampanya kapsamında tüketiciler 10 bin TL kredi tutarı için 36 ay vadede aylık 327 TL, 48 ay için 258 TL ve 60 ay için 217 TL’lik taksitlerden yararlanarak Fabia satın alabilecek.

Renault ticari araç servisinde yüzde 20 indirim

Renault, ticari araç sahiplerinin araçlarını sezona hazırlamak, yolcu ve yük taşıma amacıyla kullanılan araçlarını daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla ticari araç servis kampanyası başlattı. Kampanyada, Fix Servis Paketleri’nde yüzde 20 indirim, Elf motor yağlarında yüzde 20 indirim, Bonus, Maximum ve Worldcard’a 6 taksit ve 1.5 dizel araçların motor parçalarında yüzde 60’a varan indirimli fiyatlar sunuluyor.

Haberin Devamı