Gazete Vatan Logo

Modaya yön veren first lady Jackie

Jacqueline Kennedy nam-ı diğer Jackie, dünya siyasetinin asaletiyle en akılda kalan ve tarzıyla en dikkat çeken First Lady’siydi. Natalie Portman’ın Jackie Kennedy’nin hayatını canlandırdığı ve bu hafta vizyona giren Jackie filmi Kennedy'nin moda dünyasına verdiği ilhamı da gözler önüne seriyor.

Modaya yön veren first lady Jackie

Jacqueline Kennedy, uzun yıllar Amerikan kadının idolüydü. Her zaman iyi giyimli zarif ama ölçülü olduğunu görebilirsiniz. Chanel’in ceketleri, Oleg Cassini’nin zarif elbiseleri, hafif kabartılmış küt saçlar için Jackie’yi anlatan bir kaç betimleme diyebiliriz. Jackie bugün bile moda dünyasının stil ikonu durumunda.

Chanel ilham aldı

İki parçalı takımlar Jackie'nin gündelik olarak tercih ettiği parçalardı. Etek ceket takımlarında da renk tercihi pasteldi. Chanel, Dior ve Gucci gibi birçok marka tek parça tasarımlarının ilhamını Jackie'den aldı.

Büyük gözlükler

Büyük güneş gözlükleri Jackie’nin gizemini korumasına yardımcı oluyordu. Gucci 2017 İlkbahar Yaz kreasyonunda bu gözlüklerini sergiledi.

İnci kolye

Jackie'nin taktığı incilerinin pek çoğu imitasyondu. Çok fazla takı kullanmazdı. Fakat üç sıra inci adeta onun imzasıydı. Bu son dokunuş ona bir asalet katıyordu.

Uzun eldivenler

Jackie elbiselerindeki yalın duruşa hep güvenirdi. Straplez ve omzu açıkta bırakan elbiseleri uzun eldivenlerle tamamlardı. Bu o dönem için cesur sayılabilecek elbiseleri daha muhafazakar bir görünüme kavuşturuyordu.

Haberin Devamı

Melanie Trump da onun izinde gidiyor

Başkanlık koltuğuna dün oturan Donald Trump’ın eşi Melania, Jackie Kennedy’nin moda anlayışını kendisine rota belirledi. “Güzel, elegan, basit ve feminen bir stili var” diyerek Kennedy’i anlatan Melania Trump, Jackie Kennedy geleneğini sürdürecek gibi görünüyor.

Siyah boğazlı kazak

Zamansız şıklığı dillere destan olan Jackie'nin "siyah balıkçı yaka kazak" şifresini çözmesi ile bir dönem başlamış oluyordu. Bunu etek ya da dar

kesim pantolonlarla kombinledi. Bu görüntü kalpleri öyle bir kazanmıştı ki artık her kadının dolabında böyle bir parçaya yer vardı.

Straplezin asaleti

Straplezler Jackie Kennedy'nin balo ve resmi yemeklerde vazgeçilmez giysisiydi. Jackie’den ilham alan Oleg Cassini'nin gece elbisesi koleksiyonu büyüleyici görünmek isteyen kadınlar için birebir. Dior, Balmain, Versace gibi moda devlerinin abiyelerinde Jackie stili etkisini gösteriyor.

Haberin Devamı