Gazete Vatan Logo

Moda kurbanı olmayın vücudunuza göre giyinin

İşte Benim Stilim programında genç kızlara moda tüyoları veren İvana Sert kış gardrobunu açtı ve bu sezon için mutlaka giyilmesi gereken parçaları söyledi, nasıl şık olunacağını anlattı.

Moda kurbanı olmayın vücudunuza göre giyinin

Yeni sezonla beraber yine yoğunluk başlamış olmalı nasıl geçiyor zaman?

Evet çok yoğun günler. Haftaya program çekimleri başlıyor. Bu yüzden koşuşturmalı geçiyor. Her sabah spor yapmak zorundayım. Spor yapmadan güne başlamam. Bundan dolayı da zamanım biraz kısıtlı. Üç saatim sporda gidiyor. Allahtan enerjim çok yüksek olduğu için dinlenmeye ihtiyaç duymuyorum. Şimdi programın yanında yeni koleksiyonumun tasarımlarına başladım. Bunun dışında bir reklam kampanyam var.

6 aylık aradan sonra sezona bomba gibi geri dönüyorum diyor musunuz?

Kesinlikle. Programdaki tek amacım kızlara doğru bilgileri vermek, öğretmek ve yönlendirmek. Onlara saçım, makyajım, giyimim ve duruşumla örnek olmaya çalışıyorum.

Uzun zamandan beri moda üzerine bilgiler veriyorsunuz ama hala ısrarla değişmeyen yanlışlar neler var?

İnsanlar alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmiyor. Pantolon ve tayt giymeye o kadar alıştılarki, etek giymek onlara zor geliyor. Bir türlü pantolondan vazgeçmiyorlar. Sadece pantolonla rahat olabileceklerini sanıyorlar. Hala bunu kıramadılar.

Haberin Devamı

Bu rahatlığa bir tık şıklık katmak lazım. Bunun dışında vücutlarını hala iyi tanımıyorlar. Moda diye kendine yakışmayan bir parçayı giyiyorlar.

Bu sezon triko uzun elbise alın

Kıyafetlerin uzun süreli kullanılması için neler öneriyorsunuz?

Uzun yıllardır çok sevdiğim parçalar var ama yıkaya yıkaya bir yere kadar dayanıyor. Şimdi işbirliğimiz sayesinde ve Vernel'in katkılarıyla artık kıyafetlere, kumaşlara içeriğinde bulunan özel bakım yağları ile bakım yapabileceğiz. Çok mantıklı bir şey bu çünkü her şeyin bakıma ihtiyacı var. Mesela ben bu ürünleri evimde havlulara kullandığımda yumuşacık oldu. İçinde özel yağların olduğu yeni bir ürün ve tüm kıyafetlerimde kullanmaya başladım. Zaten kullananlardan gelen geri dönüşler de çok güzel. Kıyafetlere bakım fikri insanlara çok farklı ve güzel geldi.

Alışveriş için tiyolarınız neler?

Kış gardrobu için önerileriniz neler?

Öncelikli uyarım lütfen kimse moda kurbanı olmasın. Kadifeler, danteller, pilili etekler, payetler, canlı renkler çok moda ama bazı giyenleri çok kilolu gösteriyor. Daracık kalın kadife sakın giymeyin. Kadife giyeceksiniz tiril tiril ince kumaşlılardan alın. Oversize kabanlar mesela sezonun modası çok cool duruyor ama herkes taşıyamaz. Oversize kabanı sadece uzun boylu kadınlar giyebilir. 1.60 boyundaki biri bunu giyse komik duruma düşer. İçinde görünmez. Ama bu kış dolabınızda balıkçı yaka uzun triko bir elbise mutlaka olmalı. Eğer kiloluysanız üzerine kolsuz uzun bir yelekle giyebilirsiniz hem şık hem trend bir görüntü elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

"Zayıflar çok dar giyinmesin. Kilolular mutlaka korse kullansın."

Şıklık nereden başlar?

Önce bakımlı olmanız lazım. Ne giyerseniz giyin eğer duruşunuz bozuksa olmaz. Önce vücudunuza çalışmanız ve pozitif olmak lazım. Moda sürekli değişiyor ve bir parçayı moda olduğu dönem giymelisiniz.

Zayıf veya kilolu kişiler ne yapmalı, ne yapmamalı?

Çok zayıf kadınlar fazla zayıflıklarını göstermemeli. Zayıflar aşırı dar taytlar veya bluzlar giymesin. Biraz daha bol baça pantolon tercih etsin. Ayakkabı seçiminde boya göre karar vermek lazım. Uzunlara topuklu ayakkabı yakışmıyor. Kilolu kadınlar ise mutlaka korse kullansın, kusurlarını kapatsın. Eğer çok kilolu bir kadınsa büyük çantayla kilosunu örtebilir. Ama zayıf bir kadın büyük çanta kullanmamalı. Kilolu kadınların kolları kalın oluyor bu yüzden kolları açık giyinmekten kaçınsınlar. Göğüsleri büyükse V yaka dekolte giyip çatal göstersinler. Kalça düşükse popoyu kaldıran tayt giysinler. Vücudun neresi güzelse orayı gösterin ama kusurlu bölgeyi kapatın.

Haberin Devamı

Alışverişi deneyerek yapın

-Her dolapta mutlaka askılı siyah bluz, kısa kollu beyaz-siyah tişört, beyaz gömlek, hırka, siyah elbise, triko kazak veya elbise, kalem etek, skinny jean, metalik renkli gece ayakkabıları, deri ceket ve tayt olsun.

-İnternetten alışveriş çok yaygınlaşmış olsa da kumaşa dokunarak mutlaka deneyerek alın.

-Kıyafetleri vintage tarzı parçalar ile kombinleyin.

Abartılı takılarla hemen tarz olursunuz

Hangi kıyafet hangi aksesuarla desteklenmeli?

Haberin Devamı

En sevdiğim şey sade bir giyim ve kocaman aksesuarlarla iddialı bir görüntü yaratmaktır. İddialı ve gösterişli takıları severim. Sade ve dar bir elbise üzerine takılan abartılı bir kolyeyle hemen tarz olursunuz. Aksesuar çok önemli ama üst üste takmayın. İddialı bir kıyafet giydiğinizde ise makyajınız mutlaka çok doğal olmalı. Neredeyse hiç yok denecek kadar az makyaj yapın.

Peki kıyafetle seksi olmak isteyenlere neler söylersiniz?

Seksilik bir bakıştan, duruştan olur sadece kıyafetten ve giyimden dolayı seksi olamazsınız. Mini elbise giyip, dekolte vermek seksi olmak demek değil. Gizli seksilik daha güzel. İnsanların gözüne dekolteyi batıra batıra sokmak seksi olmaz.

Ivana Sert; ‘Altın damla günleri’ için Anadolu yollarında Ünlü stilist ve moda tasarımcısı İvana Sert, tanıtım kampanyasını üstlendiği ‘Vernel Max Soft&Oils adlı ürünü için evlere “çat kapı” konuk oluyor.

Sert; “Yollara düşüyorum. Anadolu’daki, herhangi bir evin kapısını çalıp, konuk olacağım. Ancak beni evlerine konuk etmek isteyenler 03 Aralık 2016 tarihine kadar Vernel Max Soft&Oils satın alarak bakımına önem verdiği kıyafetleri ile birlikte fotoğrafını çekip, ardından #VernelAltinDamla hashtagi ile paylaşacak.

Instagram ve Facebook üzerinden yapılan başvurular arasında seçilenlerin evlerini ziyarete gideceğim. Aynen ‘günlerdeki gibi’ kadınlarla hem sohbet edeceğiz hem de günlerin değişmez yemeklerini tadacağız. Bu ziyaretlerde kadınların gardıroplarını yorumlayarak stil, moda ve kıyafet bakımı önerileri vereceğim” diyor.