Gazete Vatan Logo

Mobilyacı da KDV indirimi istiyor

Konutta KDV’nin düşürülmesinin ardından mobilyacılar da geçen yıl olduğu gibi indirim bekliyor. Satışları ilk 4 ayda yüzde 20 gerileyen sektör, düğün sezonunda yüzde 8’lik KDV istiyor.

Mobilyacı da KDV indirimi istiyor

Mobilya satışlarında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artarak 50 milyar lirayı aşabileceği görüşünde birleşiyor. Konut satışlarında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi sonrası mobilyacılar da geçen yıl mobilya satışlarındaki KDV indiriminin tekrar getirilmesini istiyor.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, geçen yılki indirimin iç satışları yüzde 36-37 artırdığını söyledi. Güleç, konut sektöründeki yaşanan durgunluğun bir benzerini de mobilya sektörünün yaşadığını ifade etti.

İlk 4 ayda mobilya satışlarında miktar bazında yüzde 20 gerilediğini ifade eden Güleç, “Geçen yıl 40 milyar liralık mobilya satışı oldu iç pazarda. KDV indirilmezse bu rakamın 35 milyar liralara gerileyeceğini, KDV’nin indirilmesi halinde 50 milyar lirayı aşacağını düşünüyoruz. KDV indirilmesi halinde geçen yıla göre satışlarda yüzde 35-40 civarında artış sağlanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan da “Satışlarımızda büyük bir etkisi olan düğün sezonunun başladığı bugünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.