Gazete Vatan Logo

Mobil oyun şirketi IGG Türkiye’de ofis açıyor

Merkezi Singapur’da bulunan ve dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden olan IGG, 16’ncı ofisini Türkiye’de açacak. Lords Mobile dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm oyunlarının yönetimini İstanbul merkez ofisinden gerçekleştirmeyi planlayan şirket, toplam 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Mobil oyun şirketi IGG Türkiye’de ofis açıyor

Dünyanın köklü oyun firmalarından ve oyun listelerinde uzun süre ilk 10’da yer alan Lords Mobile’ın yapımcısı IGG (I Got Games), 16’ncı ofisini Türkiye’de açmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Aralık ayında Dubai’de ofis açan firma, Türkiye’deki operasyonel faaliyetlerini Aralık ayından itibaren hayata geçirecek. Lords Mobile’ın yanı sıra 2019 yılı içinde 2 yeni mobil oyunu da Türkiye’de Türkçe sunmak oyun firmasının ana hedefleri arasında yer alıyor.

İstanbul ofisinde 100 kişi çalışacak

IGG ilk aşamada Türkiye’deki ofisinde toplam 100 kişilik bir ekip kurmayı planlıyor. Grafik tasarım ve yazılım alanları başta olmak üzere işe alım sürecine başlayan IGG, Türk oyun sektörüne de hareket getirecek.

15 farklı dilde hizmet sağlıyor

Ana merkezi Singapur’da bulunan IGG, 2016 yılında kuruldu. Amerika, Çin, Kanada, Japonya, Kore, Tayland ve Filipinler’de de ofisi bulunan şirket, dünyanın birçok bölgesine ihtiyaçlarına göre lokal hizmet ve içerik sunuyor. 15 farklı dilde hizmet veren IGG’nin oyunları arasında Castle Cash, Clash of Lords 2, Clash of Deserts, Battle Mobile gibi oyunseverlerin tutkunu olduğu oyunlar yer alıyor.

Haberin Devamı

IGG Hong Kong borsasında işlem görmeye başladı

200’den fazla ülkeye oyunları ile hizmet veren IGG, 18 Ekim 2013 yılından beri Hong Kong borsasında işlem görüyor. IGG ayrıca Wegames ve Pocketlive isimli yayın platformlarının da sahibi.