Gazete Vatan Logo

Mitinge herkes gelebilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü’nün sonunda Maltepe’de yarın yapılacak mitinge haksızlığa uğradığını düşünen herkes gelebilir. Ama parti değil, sadece Türk bayrağıyla” dedi, ekledi: 15 Temmuz anmalarına katılacağız...

Mitinge herkes gelebilir

Adalet Yürüyüşü’nün 23. gününde İstanbul’a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Maltepe’deki mitinge herkesin Türk bayrağıyla katılabileceğini söyledi. CNN TÜRK’te gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

- Yürüyüşün 1. günü umduğumdan fazlasını buldum. Üstümde sadece adalet yazılı olacak ve İstanbul’a yürüyeceğim demiştim. Bu parti yürüyüşü olmayacak dedim, olmadı da.

- Eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Lüks karavanda yattığım söyleniyor, karavanın tek avantajı akşamları uyuyabileceğim yer olması.

Öfkem geçmedi. Enis Bey ne yaptı?

- Öfkem geçmedi. Yargıya olan güvenim temelden sarsıldı. Yargının siyasi otoriteye bağımlı hale getirilmesi ve belli bir merkeze göre karar verilmesi beni derinden sarsıyor. Bu yürüyüşün adının adalet olmasının temel nedeni bu. Belli makamlara belli kişiler yerleştiriliyor. Ve bu kişiler hükümetin istemediği kişiler yargılanırken en ağır cezayı veriyor. Şimdi Enis Bey ne yaptı? Aklın mantığın alacağı şey değil. Elde belge ve bilgi olmadan insanları alıp mahkum etmek, nerede var böyle adalet düzeni? Ne casusluğu Allah aşkına? Adalete olan güvenimiz temelden sarsıldı.

Haberin Devamı

Herkes için yürüyoruz

- Hapisteki akademisyenler için, tutuklu vekiller için hepsi için yürüyoruz. Yürüyüşümüze taşeron işçiler de geldi, Kıbrıs gazileri de geldi. Çocuklar, sanatçılar, engelliler geldi. Köprüde linç edilen askerin ailesi geldi..

- Niçin rahatsız oluyor Binali Bey? Ben adalet için yürüyorum. Binali Bey şunu düşünüyor mu acaba? Sözcü’nün 2 muhabiri atıldı hapse, itiraz edildi, yargıç karar veriyor: ‘Deliller toplanamadığı için tutukluluklarının devamına.’ Ben 80 milyon için adalet arıyorum.

Mitingde altı oklu bayrak da yok

Haksızlığa uğradığını düşünen herkes mitinge gelebilir ancak siyasi bir kimlikle, parti bayrağıyla gelmelerini kesinlikle kabul etmiyoruz. Pazar günü mitinge gelecek olanlardan şunu istiyoruz, güvenlik kuvvetlerine de rica ediyoruz, adalet pankartı dışında başka pankart istemiyoruz. Atatürk posteri ve Türk bayrağı olabilir ancak 6 oklu bayrak bile olsa alacaklar orada. Hiçbir parti afişi, bayrağı, flaması kabul etmiyoruz.

Haberin Devamı

- İki 15 Temmuz var. Biri sokağın diğeri sarayın. Sokağın 15 Temmuz’una sahip çıkıyoruz. 249 şehidimiz, 1000’in üstünde gazimiz var. Sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Ama bir de sarayın 15 Temmuz’u var. Darbe girişimini fırsat bilip 20 Temmuz’da sivil darbe yaptılar. Anmalara tabi ki katılacağız.

Mahkemelere güvenmiyorum

- Ahmet Şık ‘İmamın ordusu’ diye kitap yazdı, o zaman içeri aldılar, şimdi sen FETÖ’cüsün diye içeri atıyorlar. Ya akıl mantık, böyle bir şey olabilir mi?

- Hakimlerin sağlıklı karar vereceğini sanmıyorum. Hakimler hakim değil, savcılar savcı değil. Sadece siyasal iktidarın beklentilerine göre karar veriyorlar. Şu açıklıkla söyleniyor, şu kişiyi şu kadar süre içerde tutacaksın.

- Kimse kusura bakmasın mahkemelere güvenmiyorum.

‘Adalet Meydanı olsun’ teklifi

CHP, İstanbul Maltepe’deki sahil dolgu alanının adının, “Adalet Meydanı” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, yürüyüşün bir siyasi parti adına değil, adalet arayan herkes için düzenlendiği anlatıldı.

Haberin Devamı

Mehterle karşılandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün güvercin uçurarak yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün ilk etabına Sanatçılar Nur Subaşı ve Sumru Yavrucuk eşlik etti. Yürüyüşe Gebze’de DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe de katıldı. Yürüyüşe destek verenlerle protesto edenler yol kenarında iç içe toplanıp tepkilerini gösterdi. Kılıçdaroğlu 5 kilometre yürüdükten sonra ilk molasını verdi. Daha sonra yeniden yola çıkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler saat 12.00 sıralarında İstanbul’a girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşı’nı da çaldı.