Gazete Vatan Logo

MİT müsteşarı Fidan gelemedi

MİT müsteşarı Fidan gelemedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde 14 ayrı soru yöneltti.

İçişleri Bakanı Selami Bakan Altınok’un güvenlik zafiyetine ilişkin basın toplantısında ifade ettiği sözleri anımsatan Kılıçdaroğlu’nun “Görevden almayı düşünüyor musunuz? Önlem almamayı nasıl mazur görüyorsunuz? Yaklaşırken çember kurulması da mı aklınıza gelmedi” sözleri üzerine Davutoğlu’nun Altınok’u savunduğu öğrenildi.

İpek jesti

Kılıçdaroğlu’nun, “İstifa edecek misiniz” sorusuna gülen Adalet Bakanı Kenan İpek’in azledilmesi talebi üzerine Davutoğlu’nun vücut diliyle gülme eylemini onaylamadığını Kılıçdaroğlu’na hissettirdiği kaydedildi. Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun sözleri sırasında Davutoğlu’nun sağ elini yana doğru açtığı, kafasını da sol yana çevirdiği ve sessiz kalmayı tercih ettiği öğrenildi. Davutoğlu’nun iki bakan ve güvenlik zafiyeti sorularına ise, “Müfettiş görevlendirdim, gelen rapor doğrultusunda gerekirse hesap soracağımdan emin olabilirsiniz” dediği belirtildi.

Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu’nun soruları karşısında hazırlanan bilgi notlarını yeterli görmeyen Davutoğlu’nun yanında bulunan müşavirine dönerek, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın çağrılması talimatını verdiği, Fidan’ın Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunduğu için görüşmeye gelemediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

IŞİD veya IŞİD’e yakın

Görüşmede, Davutoğlu’nun sorulara rağmen örgüt ismi telaffuz etmediği ifade edilirken, CHP kurmaylarının görüşmeye ilişkin verilen brifing notları etrafında yaptığı değerlendirmede, hükümetin bombalamaların faili olarak IŞİD ya da IŞİD’e yakın bir örgüt üzerinde durduğu izlenimini edindikleri öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, “Suruç katliamını gerçekleştirenleri mahkemeye çıkardığınızı söylediniz. Kim, bu”, “AKP hükümeti değiliz sözünüz sorumluluktan kaçmak mı yoksa bir itiraf mı?”, “’CHP hükümette olsaydı terör olmazdı’ sözlerinizde samimi misiniz?” sorularını yönelttiği de ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısında da dile getirdiği siyasetin çözüm üretemediği algısı, dış politikanın 180 derece değişmesi gerektiği, star gazetesi yöneticisine yapılan silahlı saldırı, Sedat Peker’in Rize’de yaptığı miting, Digitürk’ün kararı ve Demirtaş’ın dışlanmasına ilişkin görüşlerini de sorulaştırarak Davutoğlu’na ilettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Vekillerin Tweet savaşı

Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’na Ak Partili Aydın Ünal’ın “vampir” içerikli tweet’i ile Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Burhan Kuzu’nun “Millet kaosu seçti” tweet’ini anımsattığı, “Kuzu’nun tweet’ine niye tepki göstermediniz?” diye sorduğu öğrenildi. Davutoğlu’nun ise CHP’li vekiller Musa Çam ve Ali Haydar Hakverdi’nin tweet’lerini çıkararak karşılık verdiği ifade edildi.