Gazete Vatan Logo

MİT kumpasında terör amirine tutuklama

FETÖ’nün ‘7 Şubat MİT kumpası’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü büro amir yardımcısı Ayhan Albayrak tutuklandı

MİT kumpasında terör amirine tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun FETÖ tarafından yapılan ‘7 Şubat MİT kumpası’na yönelik yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü B Büro amir yardımcısı şüpheli Ayhan Albayrak gözaltına alındı. Şüpheli Albayrak emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa gönderildi. Savcılık işlemlerinin ardından Albayrak tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği Albayrak’ın sorgusunu yaptıktan sonra ‘’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etmek’’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 15 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, FETÖ’nün, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine başlatılan soruşturmada, aralarında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, örgütün sözde “MİT imamı” Murat Karabulut, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Serdar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan ve Erol Demirhan, eski savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar, gazeteci Mustafa Gökkılıç ile avukat ve eski MİT mensuplarının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.Aralarında başka suçtan tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri, gazetecilerin de bulunduğu 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemeler tarafından bu dosyadan da tutuklanmıştı. Gözaltına alınan 3 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. Bazıları ise halen firari.

Haberin Devamı

‘Açıktan girişilen ilk operasyon’

Savcılığın tutuklanan şüphelilere yönelik hazırladığı sevk yazısında, ‘’Türkiye Cumhuriyetinin çözüm sürecinde yürüttüğü politikalardan dolayı MİT’in, terör örgütü PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi gösterilerek, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılması, evlerinde arama ve haklarında yakalama çıkarılması, üstelik bu işlemleri o tarihte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ameliyat olacağı güne ayarlayarak, nihai hedefi seçilmiş, meşru hükümeti devirmek olan, emniyet, MİT, yargıya yerleşmiş, o zamanki adıyla cemaat, şimdiki adıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı açıktan giriştiği ilk operasyondur” denildi.

Haberin Devamı