Gazete Vatan Logo
Magazin Mistik festival Cappaox’a geri sayım

Mistik festival Cappaox’a geri sayım

Bu yıl keşiften üretime doğru bir yolculuğa davet eden Cappadox’ta 19-22 Mayıs tarihleri arasında müziğin birbirinden güçlü isimleri bir araya geliyor. Kapadokya’dan ilham alan müzisyenler üç gün boyunca Cappadox için özel tasarlanan alternatif sahne ve mekanlarında özgün konserler verecek.

Mistik festival Cappaox’a geri sayım

Avangard caz dünyasının en önemli figürlerinden efsanevi caz sanatçısı Sun Ra’nın orkestrası The Sun Ra Arkestra, kozmik bir deneyim için Cappadox’a, Uçhisar Kale’ye geliyor. 1993’te Sun Ra’nın hayatını kaybetmesinin ardından orkestra, Sun Ra’nın ilkelerini geliştirmeye, araştırmaya ve disiplinini sürdürmeye devam ediyor.

- Ruhla temas eden şarkılarıyla müziğin evrensel olduğunu kanıtlayan udi, şarkıcı ve besteci Dhafer Youssef, kendi yaptığı udu çalarak müzik serüvenine başladı. Elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonlarına yer verdiği “Electric Sufi” projesiyle dikkatleri üzerine çeken Dhafer Youssef, Cappadox 2016’da Uçhisar Kale’de izlenecek.

- Gevende’nin müzikleri, Perili Ozanlar Vadisi’nde yankılanacak. Gevende’nin ardından dans müziğine son yıllarda katılmış en dinamik, eğlenceli ve coşkulu gruplardan İnsanlar, modern elektronik müziği Anadolu’nun müzik gelenekleriyle buluşturacak.

- Erik Truffaz Quartet, trompette Erik Truffaz, basta Marcello Giuliani, piyano ve klavyede Benoit Corboz ve davulda Arthur Hnatek’ten oluşuyor. Geniş bir müzik yelpazesinden derlediklerini kendilerine has bir üslupla harmanlayan, uluslararası caz sahnesinin en önemli oluşumlarından biri sayılan grup, Perili Ozanlar Vadisi’nde Cappadox katılımcıları için çalacak.

Haberin Devamı

- Esmerine, modern bir oda müziği grubunun bütün vaatlerini Cappadox’a taşıyarak Uçhisar Çiftlik Evi’nde farklı boyutların kapılarını açacak.

- Ceylan Ertem, Cihan Mürtezaoğlu ve Cenk Erdoğan kendi bestelerini, hep söylemek isteyip söyleyemediklerini Cappadox’a özel bir proje ile birleştirecek ve Uçhisar Çiftlik Evi’nde izleyicisiyle buluşturacak.

- Washington Square Park’ta Brian Eno tarafından keşfedilen müzisyen, mistik ve kahkaha meditasyonu icracısı Laraaji, etkileyici mistik havasıyla Bezirhane’de katılımcıları kıtalar arası yolculuğa çıkartacak.

- Kapadokya’nın büyüleyici ortamını her anlamıyla yaşatan ücretsiz Gün Doğumu Konserleri bu yıl da vadilerin eşsiz görüntüsüyle birleşecek. Adam Hurst ve Mercan Dede, Gün Doğumu Konserleri’nde, sabahın ilk saatlerini müzikle karşılayacak.

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ SANATIN BİRLEŞTİRİCİSİ

Bu yıl “Gelin bahçemizi ekelim” temasıyla gerçekleşecek Cappadox, Kapadokya’nın tarıma dayalı yaşam ve geçim modelinden turizme dayalı bir ekonomiye geçiş sürecine odaklanan Cappadox Çağdaş Sanat Programı Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Kevser Güler küratörlüğünde Asunción Molinos Gordo, Ayşe Erkmen, Cevdet Erek, Christoph Schaefer, Hera Büyüktaşçıyan, John Körmeling, Maider Lopez, Marilá Dardot, Murat Germen, Murat Şahinler&Fuat Şahinler, Nilbar Güreş, Özge Önderoğlu Akkuyu, Emin Naci Akkuyu&Murat Taşçıoğlu ve Tomas Saraceno gibi Türkiye’den ve yurt dışından sanatçı ve işbirliklerini ağırlıyor.

Peri bacalarıyla çevrilmiş, bağcılık ve arıcılık yapılan küçük aile çiftliklerinin ve tarihi bir kilisenin bulunduğu Kızılçukur’a ve Uçhisar Meydanı’na yayılan sergide, doğa, kültür ve tarihe işaret eden bahçeler ve coğrafyanın farklı açılarını imleyen sanatsal müdahaleler gerçekleşecek. Bu yıl sergi Cappadox’un farklı etkinlikleriyle de etkileşime giriyor. Örneğin, Cappadox Flora Yürüyüşü ya da turistik turlara alternatif, yaşayan kültüre işaret eden bisiklet turları gibi etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla bölgenin insanlarını, seslerini, dokusunu ve hatta coğrafyanın endemik bitki örtüsünü izleyicinin deneyimine açacak.

Haberin Devamı

Aşk Vadisi Doğa Yürüyüşü üzüm bağları arasında dolaştığınız, peri bacaları ve Kapdokya’nın olağanüstü etkileyici doğasında festival katılımcılarının buluştuğu unutulmaz bir deneyim sunacak.

Kapadokyalıların evlerinde pişen yemekler, Cappadox şeflerinin önderliğinde Bağlıdere (Aşk) Vadisi’nde kurulacak gastronomi programında üç gün boyunca yer alacak Şeflerin Masası, Maksut Aşkar’ın, Şemsa Denizsel’in ve Avustralyalı Şef Sebbie Kenyon’ın çağdaş yorumlarıyla Maara Konak’ta sunulacak. Toprağın mevsimde sunduğu mahsüllerle hazırlanan tadım yemekler, artık tüketilmeyen tatları çağdaş yorumlarla Cappadox ziyaretçileri için hazırlanacak bir mönüde, şeflerin doğaçlama ve yaratıcı yaklaşımlarıyla performansa dönüşecek.

Haberin Devamı

Yoga Akışları Toprağa Bağlanmak seansında ise Kapadokya toprağındaki enerjiyi kullanarak Toprak Ana ile bağlantı kuracak katılımcılar, zihinlerinde ve beyinlerinde büyük bir enerji akışı hissedecek.