Gazete Vatan Logo

Minibüs tarayıp otobüs yaktılar: Şoför öldü!

Minibüs tarayıp otobüs yaktılar: Şoför öldü!

Erzurum’da yol kesen PKK’lılar, bir otobüsü benzin dökerek yaktı, durmayan köy minibüsüne de ateş açtı. Sırtına kurşun isabet eden minibüs şoförü hayatını kaybetti.

Dün sabah saat 07.00 sıralarında Erzurum’un Şenkaya ilçesinin Değirmenlidere ile Akşar mahalleleri arasında yol kesen bir grup terörist, İstanbul’dan Ardahan’a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcuları aşağı indirip propaganda yapan teröristler, gelen köy minibüsünü de durdurmak istedi.
Geri vitese taktı
Ancak minibüs sürücüsü, teröristlerin yol kestiğini görünce aracı geri vitese taktı ve kaçmaya çalıştı. Bu sırada çevrede bekleyen teröristler, minibüs sürücüsüne kurşun yağdırdı. Sırtından tek kurşunla vurulan şoför Garip Bektaş, yaralı halde bir süre aracı sürmeye devam etti. Garip Bektaş kendinden geçince, yanında bulunan iki kişi minibüse kullanarak bölgeden uzaklaşmayı başardı.
Yolcuları indirip
Yolda bir aracı durduran minibüsteki iki kişi, Bektaş’ı hastaneye götürdü. Ancak tüm müdahalelere rağmen evli ve 2 çocuk babası Garip Bektaş yaşamını yitirdi. PKK’lılar aynı yerde, yolcularını indirdiği otobüsü de benzin dökerek yaktı. Olaydan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için Erzurum ve Ardahan’dan bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi.

Haberin Devamı

Saniye farkıyla!

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristler, yola tuzakladıkları patlayıcı maddeyi zırhlı polis aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamanın aracın geçişinden saniyeler sonra meydana gelmesi nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı. Yetkililer zırhlı aracın saniye farkıyla geçmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Patlamanın ardından bölgeye giden zırhlı araçlardan havaya uyarı atışı yapıldı. Polis ekipleri havaya ateş ederek bölgeden uzaklaştı.

Vericilere saldırı
Bingöl’de bir grup PKK’lı terörist TRT ve GSM operatörlerine ait verici istasyonlarına bombalı saldırı düzenledi. Bombayı yerleştiren PKK’lılar uzaktan kumanda ile patlattı. İstasyon kullanılamaz hale geldi. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken, polis ekipleri hasar gören binada inceleme yaparak delil topladı. Güvenlik güçleri istasyona saldıran PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Haberin Devamı