Mesele yok!

Haberin Devamı

Haber: AKP’nin Taksim’deki mitingine katılan bir grup, Cumhuriyet Anıtı’nın üstüne tırmanıp, Atatürk heykelinin eline “Evet” flaması tutturmuş.

Yorum: Eline tutturduysa, mesele yok. Ya cözüne celeydu?
Haber: Gaziantep’te 17 yaşındaki lise öğrencisi G. Ç, Gırgır dergisinden alınmış bir Tayyip Erdoğan karikatürü ile “Gençlik HAYIR diyor” baskılı tişört giydiği için polis tarafından gözaltına alınmış.

Yorum: Bıraktılarsa mesele yok. Ya dövselerdi?
Haber: Memlekette “Hayır” yazılı bir billboard görmek mümkün değil. Bütün kentlerin billboard’larına “Evet” basmışlar, her duvara, her köşeye, hatta devlet dairelerinin içine “Evet” afişleri asmışlar.

Yorum: Evlerimizi basmadılarsa, yatak odalarımıza asmadılarsa, mesele yok. Ya alnımıza yazsalardı?

Haber: Oy pusulalarında “Evet” ak zemin üstüne yazılarak çekici, “Hayır” kahverengi zemine basılarak itici kılınmış.
Yorum: İticilik sadece renkliyse mesele yok. Ya kokulu da olaydı?

Haber: YSK’dan Allah razı olsun, DSP aracı oldu, “hayır”a da “evet” bastırmaktan vazgeçip, yettiği ölçüde “tercih” mühründe karar kıldı. Son müjdeyi de “yeterli tercih mührü varmış”, diye verdi.

Yorum: Mührü ters bastılarsa, mesele yok. Ya düz bastılarsa? TERCİH’in düzü pusulaya HİCRET çıkar da...
Haber: TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Başbakan Erdoğan’ın “Bitaraf olan bertaraf olur” sözlerini tehdit olarak algılamamış.

Yorum: Öyleyse mesele yok. Ya algılasaydı ne yapardı, acaba? Kafa mı tutardı?

Fıkra: Ağanın yokluğunda mülkünü basan haydutlar, köyü bekleyen birkaç korucuyu öldürmüş, evleri talan etmiş, ağanın karısı dahil tüm kadınları kaçırmış, hepsinin ırzına geçmiş, sevgili okurlar.

Ağa köye döndüğünde öfkeye garkolmuş, karısını da pek severmiş; takmış adamlarını peşine, iz sürmüş, bulmuş haydutları, hepsini kılıçtan geçirip hem kadınları kurtarmış, hem de çalınan malları.

Karısıyla baş başa kaldıklarında sormuş: “Sana da bir şey yaptılar mı hatun?” Hanım, başını eğmiş: “Yaptılar ağam. Ötekilere ne yaptılarsa bana da yaptılar.”

Ağa deliye dönmüş: “Sen kim olduğunu söylemedin mi? Ağanın karısıyım demedin mi? Buna rağmen mi dokundular?”
Hanımın boynu iyice bükülmüş: “Söyledim Ağam, söyledim. Benim altıma halı serdiler, ötekileri toprak üstü hallettiler...”

Yorum: Hayır diyen için mesele yok! “Evet” diyene de zaten halı sererler...

DİĞER YENİ YAZILAR