Gazete Vatan Logo

Milyarder bebek sonunda gitti

Milyarder bebek sonunda gitti

Rus milyarderlerin çocuk kavgasında KKTC perdesi kapandı. BKF Bank Yönetim Kurulu Başkanı Olga Mirimskaya (52) ile Rusya Ulusal Ödeme Sistemi’nin eski CEO’su Nikolay Smirnov’u karşı karşıya getiren 17 aylık Sofiya, Sabaha karşı KKTC’den sınırdışı edildi.

Pasaportlar yasal

Dün Svetlana Bezpyataya ve Sofiya Mirimskaya’ya ait Ukrayna ve Rusya pasaportlarının Güney Kıbrıs’taki büyükelçilikler vasıtasıyla doğrulandı. Bunun üzerine KKTC polisinin düzenlediği uzman raporu da pasaportların yasal olduğunu teyit edince taşıyıcı anne Svetlana Bezpyataya hakkındaki tutukluk kararı kaldırıldı. Ancak taşıyıcı anne ve bebek kaçırılma ihtimaline karşılık Gazimağusa’da polis gözetiminde tutuldu.

İstanbul üzerinden Kiev’e

Svetlana Bezpyataya’nın hakkında verilen 7 bin liralık sınır ihlali cezası ödendiği için başka bir işleme gerek duyulmadı. Sabaha karşı 03.00 sularında Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nden polis eskortuyla çıkarılan taşıyıcı anne ile bebek Ercan Havaalanı’na götürüldü. Ancak polis Svetlana Bezpyataya ile Sofiya Bebeği baba Nikolay Smirnov’un adaya gönderdiği özel uçağa bindirmedi. Taşıyıcı anne ile bebek beraberlerindeki avukatlarla Ercan’dan 05.45’te kalkan İstanbul uçağıyla Atatürk Havalimanı’na indi. Buradan ise yine tarifeli uçakla Ukrayna’ya uçtuğu bildirildi.

Haberin Devamı