Gazete Vatan Logo

Milli kütüphanede bir tıkla devrim

Akademisyene, araştırmacıya, öğrenciye müjde! Milli Kütüphane, 91 yıllık makale künyeleri arşivini elektronik ortamda birleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Milli Kütüphane'den, akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere dev hizmet. 1995 yılından günümüze kadar yayımlanan Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası veri tabanları, tek bir çatı altında birleştirildi.

Akşam'dan Betül Oğuz'un haberine göre; Bibliyografyalar üzerindeki çalışmalarla "1923'ten Günümüze Makaleler" sloganıyla 5 bin dergide yayımlanan 1 milyona yakın bilimsel makale tek bir ara yüzden taranabilir hale getirildi. Milli Kütüphane tarafından hazırlanan yeni kullanıcı ara yüzü ile yazar, makale, konu, dergi adı vb. filtrelemeler çok etkin ve verimli bir şekilde kullanıcının hizmetine sunuldu. Araştırmacılar yeni trend teknolojiler ve yaklaşımlar dikkate alınarak hazırlanan yazılım ve sunucu altyapısıyla daha hızlı arama sonuçlar elde edilebilecektir.

Online sistem yenilendi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlık olarak korumak ve geliştirmek zorunda bulundukları alanlardan birinin de milletin hafızası olarak nitelenen Milli Kütüphaneler olduğunu kaydederek "Bu hafızayı kullanır hale getirecek, geleceğe taşıyacak ve dünyanın önünde yeni kapılar açacak beyinlere kısa yoldan bilgiye erişme imkanını sağlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı