Gazete Vatan Logo

Migros sepetinde yılın 1 ayı bedavaya geldi

Migros, satın aldığı Kipa’nın katkısını da arkasına alıp 2017’de % 39’luk büyüme sağlayarak 15.3 milyar TL ciro yaptı. Genel Müdür Özgür Tort, “Enflasyondan arındırdığımızda fiyatlarımız düşmüş. 3 yılda % 11 fiyat gerilemesi var. Bu da yılda 1 aylık alışverişi bedavaya getiriyor” dedi.

Migros sepetinde yılın 1 ayı bedavaya geldi

2017 yılını değerlendiren Migros Genel Müdürü Özgür Tort, geçtiğimiz günlerde açılan Cizre mağazası ile birlikte 81 ilde 1.900’ün üzerinde mağazaya ulaştıklarını, yüzde 39’luk büyüme gerçekleştirerek 15.3 milyar TL ciro yaptıklarını açıkladı. Son 11 yılın rekoru olan bu büyümede satın aldıkları Kipa’nın katkısı olduğuna dikkat çeken Tort, satın alma gerçekleşmeseydi de yüzde 21’lik büyümenin yakalanacağını, bunu çok önemsediklerini söyledi. Tort, 1 günde 168 mağazanın kimlik değiştirmesinin kendilerine yepyeni bir yetenek kazandırdığına da işaret ederken, “Bu global anlamda bir yetenek. Bir başka markanın bu kadar mağazasını bir anda dönüştürmek sistematik bir altyapı gerektiriyor. Bu tecrübe bu yıl almayı planladığımız 56 adet Uyum mağazasının ve Antalya’daki 17 Makro Market’in dönüşümünde de bize büyük avantaj yaratıyor” dedi.

En çok çeşit bizde

Migros’un Türkiye’nin her şehrinde bulunduğunu belirten Tort, “Gittiğimiz her ile 38 bin çeşit ürünümüzü de beraberimizde götürüyoruz” dedi.

Migros’un müşteri odaklı hizmet anlayışının ana ekseninde tüketicinin bütçesine daha fazla katkıda bulunabilme çabasının olduğunu söyleyen Tort, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin kalbine ve cebine hitap etme iddiamızı ortaya koyduk. Son 3 yılda kaliteden ödün vermeden, özgün markalı temel ihtiyaç ürünlerinde piyasadaki en iyi fiyatı sunarak ve tüm ürün gruplarında yıl içerisindeki kampanyalarla iddialı bir ucuzluk sağladık. Bu çabamızla tüm gıda ürünlerinin ortalama fiyatını yüzde 11 aşağı çektik. Sunduğumuz avantajlı fiyat ve kampanyalarla, yıl boyunca gıda alışverişini Migros’tan yapan bir müşterimiz, bir aylık alışverişini bedavaya getirmiş oldu.”

Haberin Devamı

Akıllı sistemlerle kasasız alışveriş
Öğrenme algoritmasına sahip akıllı sistemlerle geleceğin perakendesini şekillendirdiklerini ifade eden Özgür Tort, Migros Mobil’e ekledikleri M Kolay özelliği ile müşterilerinin alışveriş sırasında barkod okutarak alışveriş torbalarına ürünlerini direkt atabildiklerini ve kasadan geçirmeye gerek kalmadan ödeme yapabildiklerini belirtti.
Dijital ve mobil platformlarda dünya perakendesiyle eş zamanlı ve öncü olduklarını ifade eden Tort, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan tam 9 yıl önce başlattığımız JetKasa uygulaması hem bizim hem de müşterilerimiz için çok öğretici oldu. Öğrenme algoritmasına sahip akıllı sistemler sayesinde müşterilerimize özel yeni teklif ve ikramlar sunuyoruz. Bugüne kadar 4.3 milyon kişinin cebine giren Migros Mobil uygulamasına yakında zamanda ‘M Kolay’ özelliği de ekledik. Türkiye’nin 81 ilindeki 8 bin kasamızla, fiziksel ortamda bu kadar yaygın noktadan mobil ödeme imkanı sunan ilk ve tek perakendeciyiz.”
Dengeli beslen uyarısı yapıyor
3 trilyon dolarlık ciroyu kontrol eden dünyanın önde gelen perakende ve üretici firmalarının çatı örgütü konumundaki Consumer Goods Forum’un Eş Başkan Yardımcısı olan Özgür Tort, Migros’un sürdürülebilirlik alanında global hedeflerin belirlenmesinde aktif rol oynadığını ifade etti. Tort, “CGF üyeleri olarak, toplum sağlığına yönelik çalışmaların taahhüdünü verdik. Migros da bu taahhütlere uygun olarak çalışmalarını hızlandırdı” dedi. Sağlık hareketi başlattıklarını ifade eden Tort, “Türkiye’deki 14 ildeki 28 mağazamızda ‘Migros Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ alanları kurduk. Beslenme uzmanlarımız ile müşterilerin alışveriş alışkanlıklarına göre dengeli beslenebilmeleri için bilinçlendirme çalışması yapacağız. Basit hareket önerileriyle gündelik hayatlarında daha aktif olmaları için bilgilendireceğiz” dedi. Tort, gıda israfını önlemeye yönelik çalışmalar yapacaklarını ve fire oranını yarı yarıya düşürmeyi hedeflediklerini de kaydetti.

Haberin Devamı