Gazete Vatan Logo

Microsoft-Vestel işbirliğinin hedefi ucuz ve kolay PC

Vestel City tesislerini gezen Microsoft CEO'su Steve Ballmer "Türkiye'de e-devlet ve eğitim projeleri ile yakından ilgileniyoruz. Hedefimiz Vestel ile yapılacak işbirliğiyle piyasaya daha hesaplı ve kullanımı kolay ürünler sunmak" dedi

Dünyanın teknoloji devi Microsoft ile Vestel yeni işbirliklerine yelken açtı. Microsoft CEO'su Steve Ballmer, dün Vestel City'yi gezdi ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile bir basın toplantısı düzenledi. Ballmer yaptığı konuşmada, "Türkiye'de ekonomik ve teknolojik anlamda ciddi potansiyel görüyoruz. Bu potansiyelle yakından ilgileniyoruz" dedi.

Türkiye'ye "eğitim", "e-devlet" ve "İT teknolojileri" konusunda işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere geldiğini belirten Ballmer, şunları söyledi: "Vestel'in yeteneklerinden çok etkilendim. Dünya çapında bir grup olan Vestel'in üreteceği yeni İT ve PC cihazları konusunda işbirliği yapmayı düşünüyoruz. Kullanım kolaylığı olan ve daha hesaplı ürünlerle Türkiye'de geniş kitlelere yönelecek çözümler geliştirmeyi arzuluyoruz." Ballmer, "Öncelikli planımız İT ve PC teknolojileri konusunda öğretmenlere eğitim vermek" diye konuştu. Ahmet Nazif Zorlu ise hedeflerinin Türkiye'yi bölgenin teknoloji üssü yapmak olduğunu söyledi.

Çok sık geliyorum ama yine de etkileniyorum
Steve Ballmer, son 6 yılda Türkiye'ye üçüncü kez geldiğini ve her gelişinde Türk iş dünyasındaki faaliyetlerden etkilendiğim söyledi. Ballmer, Başbakan Erdoğan ile de bir görüşme yaptı. Görüşmeler sonrasında Vestel ve Microsoft'un, 650 bin PC'yi kapsayan öğretmenlere yönelik proje için Milli Eğitim Bakanlığı ile bir anlaşma yapması bekleniyor. Gates'in Harvard'dan sınıf arkadaşı olan Ballmer (48), Microsoft saflarına 1980'de katıldı ve 1998'de başkan oldu. Matematik ve ekonomi diplomaları alan BaUmer, 1994'te Gates evlenirken sağdıçlığını da yaptı. Sivri diliyle tanınan Ballmer, ABD'nin en çok kazanan CEO'ları arasında, yıllık 2.3 milyon dolarlık performansa bağlı hisse geliri ve maaş kazancıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı