Gazete Vatan Logo

MGK'da sürpriz isim

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı. Toplantıya MGK üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısına milli eğitim sistemine yönelik brifing damgasını vurdu. MGK üyesi olmayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ilk 1.5 saatlik bölümüne katıldığı toplantının diğer bölümlerinde ise ağırlıklı olarak bahar aylarıyla birlikte eylemlerine hız vereceği iddia edilen PKK’ya yönelik alınacak önlemler ve Suriye’deki şiddet ele alındı. MGK bildirisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki öğretmen açığının ele alınarak çocuklara daha kaliteli eğitim sağlanması için gereken ihtiyaçların değerlendirildiği belirtildi. Çankaya Köşkü’ndeki, şubat ayı olağan MGK toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında dün saat 13.55’te toplandı. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıda iç ve dış gelişmeler değerlendirildi.

Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde şöyle denildi:

MÜCADELE SÜRECEK: Ülkenin bütünlüğü ve bölünmezliğini, toplumun huzur ve güvenliğini hedef alan ve vatandaşlarımızın canına, malına, hak ve özgürlüklerine kasteden terörist eylemlere karşı güvenlik güçlerinin ağır kış koşullarına rağmen fedakarca, etkin ve koordineli bir şekilde yürüttüğü mücadele görüşüldü. Bu mücadelenin önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla devam edecek. Öte yandan terörün istismar kaynaklarının kurutulması amacıyla yürütülen kapsamlı çabaların da demokrasiye, hukuk devleti ilkelerine ve evrensel değerlere bağlı olarak sürdürüleceği bir kere daha teyit edilmiştir.

K. IRAK TAKİP EDİLECEK: Irak’ın güvenlik ve istikrarına önem veren Türkiye’nin Irak’taki gelişmeleri yakınen takip etmeyi sürdürdüğü vurgulanmıştır. Öte yandan bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki mevcudiyetinin sona erdirilmesi için somut adımlar atılması gerektiği de bir kez daha teyit edilmiştir.

O.DOĞU VE KUZEY AFRİKA: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da meydana gelen gelişmeler ve özellikle Suriye’deki durumun kapsamlı surette ele alındı.

SURİYE SORUNU: Suriye’de evam eden şiddet, yıldırma ve toplu kıyım eylemlerine uluslararası toplumun seyirci kalmaması gerektiği vurgulanmış, bu çerçevede Suriye halkının korunmasının ve insani yardım ulaştırılmasının öneminin altı çizilmiştir. Bu kapsamda ayrıca uluslararası forumlarda meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiş, BM Genel Kurulu’nun 16 Şubat 2012 tarihinde ezici bir çoğunlukla kabul ettiği karardan duyulan memnuniyet dile getirilmiş ve 24 şubat tarihinde Tunus’ta gerçekleştirilen Suriye’nin dostları grubu toplantısının sonuçları değerlendirilmiştir.

DOĞU’DA ÖĞRETMEN AÇIĞI: Toplantıda, ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açığının ele alındığı, çocuklara daha kaliteli bir eğitim sağlanması için gereken ihtiyaçların değerlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı