Gazete Vatan Logo

Metin Kaplan tahliye istedi!

‘Anadolu Federe İslam Devleti’nin lideri olmakla suçlanan ve cezaevinde bulunan Metin Kaplan hakkında yeniden yargılama ve infazın durdurulması talebinde bulunuldu

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen avukat Halit Çelik, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçesini sundu. Kaplan’ın 2004 yılından beri cezaevinde bulunduğunu söyleyen Çelik, “17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezanın yegane delili İstanbul 2 No’lu DGM’nin verdiği bir karardır. Bu karar, yargılananların işkence altında ifadelerinin alınması suretiyle verilmiştir. Yani herhangi bir mahkeme tarafından dayanak olarak kabul edilemez. Eline bir mantar tabancası bile almamıştır. Yeniden bir yargılama yapıldığında, uçağı Anıtkabire kaçıracaklar ve pilottan bir saatte öğrendikleri eğitimle intihar saldırısı yapacaklarına dair komik iddianın dışında ciddi başka bir delil yok” dedi.

Almanya’nın sınır dışı etmesi üzerine 13 Ekim 2004’te Türkiye’ye getirilen Metin Kaplan hakkında hazırlanan iddianamede, uçakla Anıtkabir’e yönelik saldırı ve Fatih Camisi’nin işgal hazırlığının da aralarında bulunduğu 13 ayrı suçtan yargılanarak 17,5 yıl hapisle cezalandırdı. Kaplan, Edirne Cezaevi’nde bulunuyor.