Gazete Vatan Logo

Meteroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada 10 il için yağış uyarısında bulunuldu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların; sabah saatlerinden sonra İstanbul'un Avrupa yakasında, öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), akşam saatlerinde Kastamonu'nun İnebolu, Abana ve Bozkurt ilçeleri ile Sinop'un Çatalzeytin ve Türkeli ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney ve iç bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu bölgelerimiz ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinden sonra İstanbul'un Avrupa yakasında, öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), akşam saatlerinde Kastamonu'nun İnebolu, Abana ve Bozkurt ilçeleri ile Sinop'un Çatalzeytin ve Türkeli ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova) ile Çanakkale çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinden sonra İstanbul'un Avrupa yakasında, öğle saatlerinde bölgenin doğusunda (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya'nın kuzey ilçeleri (Domaniç ve Tavşanlı) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Çankırı çevreleri sabah saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile akşam saatlerinde Kastamonu'nun İnebolu, Abana, Bozkurt ilçeleri ve Sinop'un Çatalzeytin, Türkeli ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor..

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat'ın kuzey ilçeleri (Niksar ve Erbaa) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri sabah saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Haberin Devamı