Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den flaş uyarı!

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi, Kahramanmaraş'ın kuzey ve batı kesimleri ile sabah saatlerinde Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz'de yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, İç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İç Ege'de pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeydoğu kesimlerinde öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde pus ve sisli.(21)

Haberin Devamı

ANKARA: Parçalı bulutlu.(20)

İZMİR: Az bulutlu.(27)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ANTALYA: Az bulutlu.(27)

KONYA: Parçalı bulutlu.(21)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(15)

TRABZON: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(14)

ERZİNCAN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

MALATYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu.(24)

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)