Gazete Vatan Logo

Mermi atana Samast muamelesi yapıldı mı?

CHP liderine mermi atan kişinin “Misafir edildim” dediğini açıklayan CHP’li Tekin, emniyette hatıra fotoğrafı çekilip çekilmediğini sordu

Mermi atana Samast muamelesi yapıldı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 8 Haziran günü Fatih Camisi’ndeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayaklarının önüne mermi bırakılmasıyla ilgili çarpıcı iddialar gündeme getirdi.

Mermi bırakan kişinin Belçika vatandaşlığının bulunduğunu da belirten Tekin, bu kişi hakkında bugüne kadar ne tür araştırmalar yapıldığını öğrenmek için Başbakan Binali Yıldırım ile Belçika Büyükelçiliği’ne birer mektup hazırladı. Tekin, Başbakan Yıldırım’a göndereceği mektubunda, “Olayın faili Belçika vatandaşı Yusuf Tezel’in, bu menfur eylemini gerçekleştirmek için Türkiye’ye geldiği ve sonrasında kendi ifadesiyle ‘Emniyette biraz misafir edildikten sonra’ serbest bırakılıp Belçika’ya döndüğü bizzat kendisi tarafından sosyal medya hesabına yazılmıştır. Bu şahsın kendisine durum hakkında soru soran yakınlarına cevaben herkese açık şekilde verdiği yanıtlarda; ‘Devlet bizim sıkıntı yok’ şeklinde açıklamalar da bulunduğu görülmektedir.

FETÖ’cüler çıkmıştı

Hatırlanacağı üzere, Ogün Samast adlı silahlı saldırgan 19 Ocak 2007 tarihinde gazeteci Hrant Dink’i katletmiş ve yakalanmasının ardından götürüldüğü emniyet binasında, kendisine kahraman muamelesi yapılarak misafir edilmişti. Yılar sonra ortaya çıkan birtakım bilgi ve belgelerden sonra bu kabul edilemez davranışın arkasında FETÖ’nün olduğu ileri sürülmüş ve dönemin kamu görevlileri ya tutuklanmış ya da görevden alınmıştı” diye konuştu. Tekin, “Yusuf Tezel, olayın ardından emniyet güçlerince nereye götürülmüştür? Yusuf Tezel’in götürüldüğü emniyet binasında, binada görevli emniyet görevlileri kendisiyle hatıra fotoğrafı veya video çektirmiş midir?” diye sordu.

Haberin Devamı