Gazete Vatan Logo

Merkel’den tahvil alımına yeşil ışık

Merkel’in sözcüsü Streiter, tahvil satın alma önerisini desteklediklerini açıkladı

Almanya Başbakanı Merkel’in sözcüsü Streiter, İspanya ve İtalya’daki borçlanma maliyetini düşürmek için tahvil satın alma önerisini desteklediklerini açıkladı. Açıklama sonrasında İspanya ve İtalya’nın tahvillerinde faizler düşüşe geçti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin, İspanya ve İtalya’daki borçlanma maliyetlerini düşürmek adına tahvil satın alımı önerisini destekledi.

Merkel’in sözcü vekili Georg Streiter, dün yaptığı basın toplantısında, ECB’nin bağımsız hareket etmesinin hükümeti endişelendirip endişelendirmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, Alman Hükümeti’nin Draghi’nin 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamalarla ilgili “kaygılı” olmadığını söyledi.

Streiter, Draghi’nin ‘geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında, euro krizinde siyasetin önceliğini açıkça belirttiğini’ ve ‘hükümetin, ECB’nin yaptığı her şeyin görev yetkisi içerisinde olacağına dair şüphesi olmadığı’nı söyledi.

Merkel’in, Draghi’nin daha sıkı şartlar karşılığında tahvil satın alma teklifine verdiği destek, Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann’i plana olan muhalefetinde daha da izole etti. Destek aynı zamanda Draghi’yi eleştiren koalisyon ortaklarına da bir püskürtme oldu.

Hırıstiyan Sosyal Birliği Partisi üyesi Hans Michelbach, “Vergi ödeyenlerin, AMB’nin şimdiden görev alanlarını aşarak ne tür riskler aldığını bilmeye hakkı var” dedi. Michelbach, Draghi’nin planını ‘anti-demokratik’ olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı