Gazete Vatan Logo

Mercedes kamyonun onayı Aksaray’dan

Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray’daki yeni Ar-Ge merkezi, Daimler AG’nin tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkezi oldu. Yeni Ar-Ge merkezinden onay alan parçalar tüm dünyada kullanılacak. Böylece Türkiye’den tüm dünyaya mühendislik ihraç edilecek.

Mercedes kamyonun onayı Aksaray’dan

Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon fabrikası bünyesinde kurduğu Ar-Ge merkezi, Daimler AG’nin tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkezi oldu. 2017’de Aksaray Kamyon fabrikasında temeli atılan ve 8.4 milyon euroya mal olan yeni Ar-Ge merkezinin inşaatı tamamlandı. Bu yatırımla Aksaray ili, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya’da bulunan küresel Ar-Ge merkezleri ağına dahil oldu.

Yol testleri burada

Mercedes-Benz Türk olarak, Aksaray’a yatırımları tam gaz sürdürdüklerine işaret eden Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Aksaray’da kurduğumuz vaha büyümeye devam ediyor” dedi. Sülün, ana şirketleri Daimler AG’nin küresel Ar-Ge ağı içerisinde yetkinlik merkezleri oluşturma stratejisine bağlı olarak üstlendikleri sorumluluklardan en yenisine imza attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Geçen yıl temelini attığımız Ar-Ge merkezi, artık araç konseptinden konstrüksiyona, simülasyon ve araç testlerine kadar tüm araştırma ve geliştirme süreçlerinde yetkin 215 kişi ile hizmet vermeye hazır. Yeni Ar-Ge merkezimiz, Daimler AG’nin küresel ağı içerinde yer alıyor. Bu yeni merkezde mühendislerimiz, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunacaklar. Aksaray’dan tüm dünyaya mühendislik hizmeti sunacağımız için gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Zorlu testlerden geçiyorlar

Yeni merkezde kamyon ve kamyon parçalarının, en son teknolojik ekipman ve yazılımlar kullanılarak mühendisler tarafından birçok testten geçirileceğini belirten Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Direktörü Mustafa Üstertuna, burada test aşamaları tamamlanan parça ve araçların tüm dünyada geçerli olacak şekilde onay alacağını söyledi. Üstertuna, mühendislerin test merkezinde Daimler global ağındaki ekiplerle sanal ortamda bilgi alışverişinde bulunacağını ve teknolojilerini eş zamanlı olarak Türkiye’de geliştireceklerini ifade etti.