Gazete Vatan Logo

Memurdan dekana 'Mobbing' davası

Prof. Dr. Nadide Kazancı’ya ayniyat memuru Emine Öztürk tarafından, kendisine ’mobbing’ davası açıldı...

İZMİR’de, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı’ya, ayniyat memuru Emine Öztürk tarafından, kendisine ’mobbing’ (işyerinde duygusal taciz, yıldırma) uyguladığı iddiasıyla 10 bin liralık tazminat davası açıldı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı’nda 1992 yılından bu yana ayniyat memuru olarak çalışan Emine Öztürk, Kasım 2008’den itibaren yeni dekanlık yönetiminin kendisine psikolojik taciz uyguladığını, kişilik haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında avukatı aracılığıyla 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Öztürk’ün avukatı Sercan Durdu, İzmir Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, hiçbir neden bulunmaksızın müvekkilinin e-devlet şifresinin pasif hale getirilerek, işini yapmasına engel olunduğunu, dekan tarafından kendisine hakaret edildiğini, hakkında idari soruşturmalar açıldığı belirtti. Yaşananlar yüzünden Öztürk’ün ruh ve beden sağlığının bozulduğunu, aile hekiminin kendisine antidepresan ilaç ile 30 günlük rapor verdiğini anlattı.

Avukat Sercan Durdu, Emine Öztürk’ün, verilen görevleri eksiz bir şekilde yerine getirmesine rağmen, 2010 yılı için ’olumsuz sicil’ verildiğini öne sürdüğü dilekçede, şu ifadelere yer verdi:

"Müvekkilimin kişilik haklarını tahrip edilmiş olması bir yana ruh ve beden sağlığı da bozulmuştur. Mobbing bir terim olarak yasalarımızda düzenlenmemiş olsa dahi, böyle ağır bir insan hakkı ihlali neticesinde müvekkilimin ruh ve beden sağlığının bozulmuş olması Türk Ceza Kanunu kapsamında suç oluşturmaktadır. Davalı, yöneticilik sıfatını kötü niyetli olarak, müvekkilimin kişilik haklarını zedelemek amacıyla kullanmıştır. Davalı, davacı olan müvekkilime mobbing uygulamış ve şu anda da buna devam etmektedir. Müvekkilimin yaşamış olduğu ruhsal ve bedensel eziyetlerin telafisi olmayacaktır. Ancak kendisinin acısının bir nebze olsun giderilmesi, kendi durumunda olanlara emsal ve yol gösterici olmak üzere, kişilik hakları ihlal edilen müvekkil lehine manevi tazminat istemli davamızın kabulüne karar verilmesi talep etmekteyiz."

Prof. Dr. Kazancı ise fakültede davacı hakkında bazı disiplin soruşturmaları açıldığını, tazminat davasına ilişkin kendisine herhangi bir resmi evrakın gelmediğini, belge ve bilgi eline ulaştıktan sonra kendisinin de yasal haklarını kullanacağını belirtti. Davanın görülmesine henüz başlanmadı.

Haberin Devamı