Gazete Vatan Logo

Mehmetçik Türk Tarık’ın peşinde!

Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Örgütün Karadeniz yapılanmasının başında ‘Roşad Ankara’ ve ‘Türk Tarık’ kod adlı teröristlerin olduğu tespit edilmişti

Mehmetçik Türk Tarık’ın peşinde!

Giresun’un Dereli ilçesinde yakalanan PKKlı terörist Aram kod adlı Mustafa Tolucan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda bölgede operasyonlar genişletilmişti. Tolucan, örgütün Karadeniz’de, Tunceli’den gelen iki ayrı yapılanması olduğunu, Roşad Ankara kod adlı PKK’lı terörist Rahman Sümer ile ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in bu yapılanmanın başında olduğunu anlatmıştı.

Kılıçdaroğlu suikastı

Yeşil listede, başına 1 milyon lira ödül konulan Barış Öner, aynı zamanda geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen ve Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın şehit edildiği eylemin emrini veren isimdi. Dün bölgede arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçleri ile PKK’lı bir grup terörist arasında, Yağlıdere- Dereli kırsalında sıcak temas sağlandı. Bölgeye çok sayıda jandarma ve Özel Harekat birlikleri sevk edildi.

Evden erzak çalmışlar

Çatışma, Yağlıdere’ye bağlı Suludüz Yaylasındaki bir evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine yaşandı. İhbarı alan askerler, zırhlı araçlarla bölgeye ulaştıklarında PKK’lı bir grup teröristin görüntüsünü aldı. Bu sırada teröristlerle çatışma çıktı. Bir süre sonra kesilen çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler, sevk edildi.

Haberin Devamı

Kar yağışı ve sis var

Bölgede kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için operasyonların güçlükle sürdürüldüğü belirtildi. Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekiplerinin de operasyonlara katıldığı öğrenildi.

Çantalarını bırakıp kaçtılar

Bölgede yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında, terörist gruba ait olduğu sanılan çantalar içerisinde yaşamsal malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda özel eğitimli detektör köpekler de kullanıldı. Bu arada Giresun ve Gümüşhane kırsalında, terörist gruba ait telsiz kestirmesi de alındığı öğrenildi.