Ambalajlı sorular

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö görüşmesinde Finli gazeteci Tom Kankkonen soruyor;

- Bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar ve sizi diktatör olarak görüyorlar, ayrıca terör saldırısında devlet parmağı var diyorlar... Siz diktatör müsünüz?

Beyaz Saray dahil dünyanın bir çok ülkesinde liderlerin ortak basın toplantılarına katıldık ve sınırları aşan böylesine bir soru sormadık ve şahit de olmadık!

Nobel Barış Ödüllü Şimon Peres ile Kudüs’te kanlı günlerin yaşandığı bir süreçte yaptığım özel röportajda dahi gazeteciliğin sınırlarını aşmadan şu soruyu sormuştum;

- Barış ödüllü bir lider olmanıza rağmen bu topraklardaki savaşı nasıl izah ediyor ve onaylıyorsunuz?

Ki yıllardan beri Filistin’de bebekler, anneler ve çocuklar İsrail bombaları altında öldürülmesine ve adeta bir katliamın yaşanmasına rağmen!

Ve devlet eliyle katliam işlenmesine ve dünya kamuoyunun ise sadece seyrediyor olmasına rağmen yine de sınırlarımızı aşmamaya gayret ettik...

***

Sınırları aşan sorusundan ötürü neredeyse bazı basın kuruluşlarımız ve büyük mensupları Finli gazeteciyi kahramanlaştırdılar!

Haberin Devamı

Ama bugüne kadar ülkemizi sayısız kere ziyaret eden İsrail’in ve diğer ülkelerin liderlerine sınırları aşarak yani, ‘kahramanlaşarak’ böyle bir soru soramadı.

Soru sormak elbette gazetecinin görevidir ama sınırları aşmamak kaydıyla...

Böylesine ağır ithamlar içeren bir soruyu ülkemizin Cumhurbaşkanı’na soran Finli gazeteciyi kahramanlaştıranlardan daha hiçbiri eli kanlı Batılı efendilere böyle bir soru soracak kadar kahramanlaşmadı!

Ve 11 Eylül saldırılarından sonra hiçbir Türk gazeteci Beyaz Saray’daki basın toplantılarında ABD Başkanı’na bu eylemlerin altında devlet parmağı var gibisinden bir soruyu soramadı...

Ki aylarca ve yıllarca bu tarz iddiaların konuşulması ve yazılmasına rağmen!

Ve yine Afganistan, Irak ve Suriye’de yaşanan savaş katliamlarına rağmen kimse sormadı!

***

Merkel’e ve Putin’e kimse soramadı!

Putin ve Obama’nın emirleriyle “terörist vuruyoruz” diyerek Suriye’nin topraklarına bomba yağıyor...

Haberin Devamı

Kimse soramadı?

***

İçimizdekiler soramadıkları soruları yabancı basın mensuplarına ambalajlayıp pas ediyor! Finli gazeteciler gibi kargocular da adrese teslim ediyor..

“Bazı vatandaşlar” diye başlayan sorulardaki bazı vatandaşların kim olduğunu az çok hepimiz biliyoruz...

Altı yıl Türkiye’de gazetecilik yapan Finli meslektaşımızın buradaki ilişkilerine de bakmak lazım... Kaç Finli bu ülkede yaşıyorsa ve bu ülkede gazetecilik yapmayı nerden aklına getirdiyse!

Kısacası, bazılarının siyasi oyunları ve iktidara olan kin ve nefretleri sınırları aşıyor ve başkaları da karıştırılıyor...

Bu ülkenin itibarını lekeleme pahasına!

Ülkemizdeki bütün terör örgütlerini besleyen, büyüten, destekleyen, silahlandıran, siyasallaştıran, isyan ettiren,dizayn eden, paralandıran, parlatan ve dahi televizyonlarını, gazetelerini finanse eden kendileri, dönüp bizlere diktatör suçlaması yapacak kadar küstahlaşan yine kendileri!

Düşünmek lazım, küstahça sorulan sorulara itiraz etmezsek o makamlara bundan sonra gelecek bütün liderlere herkesin böylesine ağır itham içeren bir soru sorma hakkını vermiş oluruz! Biz yol geçen hanı olmuş bir ülke değiliz ki!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR