Kış uykuları

Adaletsiz oyunların son durağı yok, sürekli virgül atılıyor. Enternasyonel ile Globalleşme arasında ne fark var diye sorulduğunda aslında çok basit bir cevabı var.

O da; biri komünistlerin biri de faşistlerin sömürme metodu.

Rusya’nın Ukrayna’ya bir fil gibi girişinin sonuçları yeni açıklanıyor, 50 bin kişi hayatını kaybetmiş.

İnsani duygulardan uzak fantastik stratejiler üretenler ne acıdır ki daima yönetim katında utanmadan “insan” gibi yaşıyor!

***

Kuzey Irak yönetimi ABD’nin Erbil’de askeri üs kuracağını ve 60 ülkenin de uçak göndereceğini açıkladı. Yani, bölgede kazanların altı tutuşturuluyor.

Güya, IŞİD’e operasyon yapılacak mış!

Aslında her savaş daha büyük bir savaşı körüklüyor. Milyonlarca insan nefret ve kinle büyüyor. Suriye gittikçe kurutulamayacak büyük bir bataklığa dönüşüyor.

Ve Türkiye bu bataklığa çekilmek isteniyor.Güçlü devletler güçsüz ülkeleri işgal ediyor...

Diğer yandan da dünyaya demokrasi ve insan hakları pazarlamaya devam ediyor.

***

Ateş çemberinin ortasında kimseye boyun eğmeden ayakta durmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

ABD, çuval geçirdiği günden bugüne Türkiye üzerine pis oyunlar oynuyor. En büyük destekleyicisi ise İsrail.

Genelkurmay eski Plan Prensipler Komutanı Korg. Reşat Turgut dostum ve bazı generaller ile Ankara’da bir akşam yemeğinde buluşmuştuk.

ABD’deki “Tezkere” görüşmelerine Korg. Turgut, TSK adına görüşmelere katılmıştı. Pentagon’daki dayatma stratejilerine nasıl direndiklerini ve Amerikalıların ise nasıl köpürdüklerini anlattıktan sonra demişti ki;

- Soğuk savaşın bitmesiyle karanlık bir çok nokta aydınlığa kavuştu. Ve müttefik bildiğimiz ABD gerçek yüzünü gösterdi.Yirmi yıldan beri ABD ile karşı karşıya gelmemek için çaba sarfediyoruz. Ama bir köşeye yaz, eninde sonunda bu topraklarda ABD ile kafa kafaya geleceğiz!

Ve Reşat Paşa görevinde iken esrarengiz biçimde MS hastalığına yakalandı. Uzun yıllar hastalığın pençesinde kıvrandı.

Vefat ettiği için söylediklerini artık yazmakta sakınca görmüyorum... Lakin anlattığı senaryoların da filme çekildiğine her geçen gün şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

***

Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Genelkurmay eski Başkanı Org. Hilmi Özkök’e 30 Ağustos resepsiyonunda TSK’da revizyon düşünüp düşünmediğini sormuştu.

Org. Özkök ise demişti ki;

- Revizyondan kasıt modernleşme ise bu sürekli olmalı. Yok, revizyon denilince küçülme bekleniyorsa o zaman durum çok farklı. Bugün dünyanın onuncu büyük ordusu olmamıza rağmen 30 yıldan beri başımızı savaştan kaldıramıyoruz. Şimdi kendinizi benim yerime koyun ve bir sabah kalktığınızda 100 bin kişilik bir orduya komuta ettiğinizi düşünün.

Bu ülkeyi koruyabileceğinize inanıyor musunuz?

Evet, bugün her şey daha iyi anlaşılıyor.

Ukrayna’da korunamayacağını gördük.

Ordular, kış uykusundadır. Uyandıklarında nelerin olabileceğini hep birlikte yaşıyor ve görüyoruz.

Aynı şekilde terör örgütleri için de bu kural geçerli!

DİĞER YENİ YAZILAR