Gazete Vatan Logo

Mehmet Şimşek MKYK'ya giremedi, gözler Berat Albayrak'ta

AK Parti'nin 2. olağanüstü kongresinde Binali Yıldırım'ın MKYK listesi belli oldu. Uzun yıllardır ekonominin dümeninde yer alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek liste dışı kaldı.

Mehmet Şimşek MKYK'ya giremedi, gözler Berat Albayrak'ta

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) değişiklikler dikkat çekti. Bu değişikliklerden en çok dikkat çekeni ise Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Binali Yıldırım'ın listesine girememesi oldu.

EKONOMİDE DÜMEN DEĞİŞİYOR MU?

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKMYK) listesinde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek gibi önemli isimlerin olmadığı gözlendi. Yine uzun yıllardır ekonominin dümeninde yer alan isimlerden Mehmet Şimşek de listeye giremeyen isimlerden oldu. Şimşek'in listeye girememesi Ankara'da bir süredir konuşulan "ekonomide dümen değişiyor" kulislerini hareketlendirdi.

BERAT ALBAYRAK İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra ile evli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ekonominin "müstakbel patronu" olacağı Ankara'da sıklıkla dillendirilen siyasi kulislerden. Siyasete girmeden önce Çalık Holding'de Genel Müdürlük görevinde bulunan Albayrak, Mehmet Şimşek'in liste dışı kaldığı MKYK'ya girdi. Albayrak, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dünya Bankası Başkanı'yla Huber Köşkü'ndeki görüşmesinde heyette yer almıştı.

Haberin Devamı