Gazete Vatan Logo

Meclis’i yine o açabilir

Meclis’i yine o açabilir

CHP’de 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday listesinde büyük değişiklikler beklenmiyor. ‘En yaşlı vekil’ Deniz Baykal da Antalya’dan aday adayı oldu.

CHP’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor. 31 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvurular çerçevesinde bugüne kadar 100’ün üzerinde dosya alındı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Antalya’dan aday adaylığı için dosyasını CHP Genel Merkezi’ne ulaştırdı. 77 yaşındaki Baykal, 7 Haziran seçimi sonrası oluşan parlamentoda en yaşlı milletvekili sıfatıyla geçici Meclis Başkanlığı yapmıştı. 7 Haziran seçimi öncesi CHP’den milletvekili adaylığı “Kamu görevinden süresi içinde istifa etmediği” gerekçesiyle iptal edilen Atilla Sertel de adaylık için başvurdu. Milletvekilliği aday adaylığı için başvuranlar arasında çok sayıda engelli vatandaşın da bulunduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “7 Haziran’daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağını” açıklamasının ardından mevcut milletvekilleri de başvurularını sürdürüyor. Bazı bölgelerde merkez yoklaması yoluna gidilecek CHP’de, kontenjan adaylarının durumu ise Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’nde ele alınacak.

Haberin Devamı

Sürprizler olabilir

Parti yönetiminin, bazı bölgelerde sürpriz adaylar gösterebileceği ifade ediliyor. Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Öztürk Yılmaz, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimde Ardahan’dan CHP milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. CHP’de başvurular 7 Eylül’de sona erecek.

‘Siyaset içimde bir özlemdi’
Milletvekili adayı olabilmek için istifa eden, IŞİD’in Haziran 2014’te rehin aldığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Ardahan’dan CHP 1. sıra milletvekili adayı olacağı belirtiliyor. Neden siyasete girdiğini anlatan Yılmaz, “Siyaset, çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu, hedefimdi” dedi.

Haberin Devamı