Gazete Vatan Logo

MEB’de algoritma operasyonu!

Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile yapılan yerleştirmede 1 milyon 268 bin kontenjandan 342 bini boş kaldı. Yaklaşık 91 bin öğrenci ise hiçbir bölüme yerleşemedi.

MEB’de algoritma operasyonu!

Sistemin kurucusu kabul edilen ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve gelmesinden sonra MEB Müsteşar Yardımcılığı görevinden ayrılan Muhterem Kurt, bunun nedeninin ‘algoritmada’ yapılan değişiklik olarak açıkladı. Kurt, il müdürleri ve il müdür yardımcılarından oluşan bir WhatsApp grubunda bakanlıktaki bazı genel müdürleri suçlayarak 91 bin öğrencinin açıkta kalmasının nedeni olarak ‘algoritma’da yapılan değişikliğin olduğunu iddia etti. WhatsApp gurubuna attığı mesajda ise şu ifadeleri kullandı:

İşte o mesaj

Değiştirilen Yerleştirme Algoritmasının sonucunda; Ortaöğretim kurumları İçin oluşturulan 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş olmasına rağmen Yerelde 91 bin öğrenci herhangi bir liseye yerleşemedi. Bazı ortaokulların tüm öğrencileri hiçbir liseye yerleştirilemedi. Tüm tercihlerini Kayıt Alanından yapan öğrencilerden hiçbir liseye yerleşemeyen binlerce öğrenci var. 90’ın üzerinde ortalaması olan öğrencilerden birçok öğrenci, bırakın Anadolu Lisesini, hiçbir liseye yerleşemezken, 60 ortalamanın altındaki öğrenciler Anadolu Liselerine yerleştirildi. Bilsem’e giden öğrenciler hiçbir liseye yerleştirilmeli. 1.5.2 kapsamında (mazeret) nakil gelen öğrenciler mağdur oldu. Bazı okullar boş kalırken bazı okullar çakıldı.

Haberin Devamı

Görevden alındılar

Bu mesajın yayımlanmasından sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u harekete geçirdi. Bakanlıkta LGS yerleştirme sistemini hazırlayan Muhterem Kurt ve sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Ölçme Değerlendirme Genel Müdürü Bayram Çetin ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı görevden alındı.