Gazete Vatan Logo

Mavi Bere düşmez yere!

Mavi Bereliler, yeteneklerini sergiledi

Mavi Bere düşmez yere!

Komando yetiştiren Isparta İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanlığı kapılarını basına açtı. Gece gündüz sıkı eğitimden geçen Mavi Bereliler, yeteneklerini sergiledi.

Anadolu Ajansı ekibi, piyadelerin ve komandoların, Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’ndaki ”nefes kesen” eğitimlerini izledi. Türkiye’nin piyade ve komando yetiştiren sayılı eğitim merkezlerinden olan Isparta İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapacak piyadeler ile komandolara ileri düzeyde eğitim veriliyor. Güven duygusu kazandırmanın ve ani karar verme yeteneğini geliştirmenin ön planda tutulduğu eğitim merkezinde kursiyerler, zor şartlara hazırlık için her gün düzenli olarak mekik, şınav, barfiks yapıyor. Mavi Bereliler’in, attığını vuracak, tuttuğunu koparacak, önüne çıkan her türlü engeli aşabilecek beceri ve yüksek kondisyona sahip olması için ihtiyaç duyulabilecekleri her türlü silahı ve el bombasını kullanabilme-lerine özel önem veriliyor.


Bomba koşusu

El bombalarıyla yapılan ‘bomba koşusu’ da sıkı eğitimin en zor bölümlerinden biri. Mehmetçik, kondisyon ve dayanıklılığın artması için de güç arazi şartlarında gece-gündüz, her iklim koşulunda, sarp ve eğimli arazide yürüyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan bir mavi bereli, 10 haftada toplam 200 kilometre silahlı ve teçhizatlı yürüyüş yapmış oluyor.


Sızma parkuru

Mehmetçik, ‘sızma parkuru’nda, yoğun makineli tüfek ateşi altında ve plastik patlayıcı tuzakları eşliğinde terörist unsurları etkisiz hale getirme becerisini göz dolduran manevralarıyla cesurca ve başarılı şekilde ortaya koyuyor.

Haberin Devamı