Gazete Vatan Logo

Mavi Bebek Melis artık pembe oldu

Pınar-Mustafa Güngör çiftinin ikiz bebekleri olan Melis ve Melisa, 2017 yılının Haziran ayında prematüre bebekler olarak dünyaya geldi.

Mavi Bebek Melis artık pembe oldu

Pınar-Mustafa Güngör çiftinin ikiz bebekleri olan Melis ve Melisa, 2017 yılının Haziran ayında prematüre bebekler olarak dünyaya geldi. Kalp hastalığı ile doğan Melis, tek yumurta ikiz kardeşi Melisa’dan çok farklıydı. Kalbinin ortasında büyük bir delik ve akciğer atardamar kapağında da tam yapışıklık olduğu belirlenen prematüre bebek Melis, kalp ameliyatı yapılamayacak kadar küçük olduğu için doğumundan sonra Okan Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz tarafından tedaviye alınan küçük kız 2.5 kiloya erişince önce anjiyo sonra ameliyat oldu. Ama minik kızın atardamar kapağı büyümediği için morarması derinleşince 8 aylıkken ikinci kez ameliyata alındı ve akciğer atardamar kapağı genişletildi.

Kızının sağlığına kavuşmasından mutluluk duyan 4 çocuk annesi Pınar Güngör ise, “Hamileliğin 5 ayında bana riskli gebelik tanısı kondu. Melis, ikiz kardeşi gibi gelişim göstermiyordu. Kardeşi yürümeye başlarken Melis hep yatıyordu. Desteksiz oturamıyordu. Morarması hiç geçmiyordu. Son işlemden sonra çok fark etti. Cildi pembeleşti, İştahı açıldı. Desteksiz oturabiliyor. Adım atıyor” dedi.

Haberin Devamı