Gazete Vatan Logo

Matrahta son şans

Matrah artırana vergi incelemesi muafiyetinde bugün son. Mükellefler, 5 yıla ilişkin beyan ettikleri matrah ile ödedikleri vergileri artırmaları halinde incelemeden muaf olacak

Matrahta son şans

Yeniden yapılandırma kanunuyla mükelleflere getirilen matrah ve vergi artırımı imkanından yararlanmak için son başvuru süresi bugün doluyor. Mükellefler, son 5 yıla ilişkin beyan ettikleri vergi matrahı ile ödedikleri vergileri artırmaları halinde, ilgili yıllara ilişkin vergi incelemesine tabi olmayacak.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında mükelleflere matrah ve vergi artırımı ile işletme kayıtlarının düzeltilmesi imkanı da getirildi. Kanun uyarınca mükelleflere, 2013-2017 döneminde beyan ettikleri, gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını, gelir ve kurumlar stopaj vergileri ile KDV’yi belirlenen oranda artırmaları için imkan tanındı.

Bu düzenlemeden yararlanan vatandaşlar, matrah ve vergi artırımının ardından tahakkuk eden vergileri ödemeleri halinde, bu yıllara ve vergi türlerine ilişkin vergi incelemesi ve tarhiyatına muhatap olmayacak. Geçmiş yıllara ilişkin beyanname veren ancak zarar ve indirim gibi nedenlerle vergi beyan etmeyen veya gelir elde ettiği halde bu gelirlerini gizleyenler de dahil olmak üzere hiç beyanname vermemiş olan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri de bu imkandan yararlanacak.

Haberin Devamı

Artırım dolayısıyla verilen bildirimler için damga vergisi alınmayacak. Artırılan matrahlar nedeniyle geçici vergi hesaplanmayacak veya tahsil edilmeyecek.