Gazete Vatan Logo

Mart ayının en çok satan telefonu belli oldu

Geçtiğimiz Şubat ayında Barselona’da düzenlenen MWC 2016 kapsamında duyurulan Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri, Mart ayı itibariyle dünyanın pek çok bölgesinde satışa çıktı. Peki bu cihazlar beğenildi mi? Tüketicilerin tepkisi ne oldu?

Mart ayının en çok satan telefonu belli oldu

Yerli ve yabancı çok sayıda sitede incelenen, işkence testlerine tabi tutulan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri büyük ölçüde beğeni topladı. Cihaz, şimdiye kadar duyurulan en popüler Galaxy S ürünlerinden biri oldu. Sadece ilk hafta içerisinde bile kendi rekorunu kıran telefon, Mart ayının da en çok satan amiral gemisi oldu.

Korea Invesment & Securities isimli şirketin analistlerinden Jay Yoo tarafından açıklanan rakamlara göre toplamda 9.5 milyondan fazla Galaxy S7 satılmış durumda. Bu rakam Samsung’un kendi içerisinde bir rekor. Aynı zamanda geride bıraktığımız 18 hafta içerisindeki en büyük yükseliş. An itibariyle ise 10 milyondan fazla cihaz satıldığı tahmin ediliyor.

Ülkemizde de geçtiğimiz haftalarda satışa çıkan telefon çeşitli kampanyalarla karşımıza çıkmıştı. Galaxy S7 2799 TL’den, Galaxy S7 Edge ise 3299 TL’den raflarda yerini almış durumda.Diğer yandan beklenen çok sayıda telefon olduğunu hatırlatalım. LG G5, HTC One M10, Asus ZenFone 3 ve iPhone SE gibi önemli cihazlar önümüzdeki aylarda satışa çıkacak. Bakalım Galaxy S7 başarısı ne kadar daha devam edecek?

Haberin Devamı