Gazete Vatan Logo

Mars''ta kurulacak koloni için gönüllü astronot aranıyor

"Mars One" grubu, Mars''a gidecek gönüllü astronot arıyor.

Bilim insanlarının, üzerinde en fazla yoğunlaştıkları gök cismi Mars olsa gerek. Dünyaya en yakın gezegenlerden biri olmanın yanında benzerliğiyle de dikkat çeken gök cismi, şu sıralar yine gündemde.

Merkezi Hollanda’da bulunan “Mars One” grubu, on yıl sonra Mars’ta kurmayı hedefledikleri koloni için gönüllü astronot armaya başladı. Herhangi bir maddi beklenti içerisinde olmayan örgüt; bu konuda meraklı, zorlukların üstesinden gelebilecek ve çevresindekilerle sağlıklı ilişkiler kurabilecek isteyenlerin bu serüvene katılması için başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Seçilen adaylar arasında ilk olarak dört kişilik bir grup Kızıl gezegeni görecek. Başvuruların belirtilen rakamın üzerinde olmasında ise talihliler halk oylamasıyla belirlenecek. Oldukça zorlu bir süreç gerektiren bu yolculuk için astronotlar, 8 yıl sürecek bir eğitim alacak. Tabi astronotlar bu zorlu yolculuk için önemli bir koşulu da kabul etmek zorunda. Dönüşü olmayan bu yolculukta bir daha dönmemek üzere Dünya’ya veda edecekler.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Mars''ta kurulacak koloni için gönüllü astronot aranıyor