Gazete Vatan Logo

Marketteki kontörlü telefon yakalattı

FETÖ’nün kripto üyeleriyle kontörlü ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurulduğunun ortaya çıkmasıyla yapılan analizler sonucu Erzurum’da çok sayıda ‘mahrem yapı’dan asker ve sivil imam yakalandı

Marketteki kontörlü telefon yakalattı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüt üyesi askeri personel ve kendilerinden sorumlu sivil imamların, deşifre olmamak için kontörlü telefonla iletişim kurdukları belirlendi. İtirafçı olan mahrem asker ve imamların ifadesi üzerine Erzurum’daki bir markette kontörlü telefon olarak kullanılan sabit hattın HTS kayıtları Sulh Ceza Hakimliği kararı ile temin edildi. HTS kayıtları üzerinde yapılan analizde, çok sayıda imam ve askeri personel deşifre oldu.

G.Kurmay İstihbarat’tan

Kontörlü telefon üzerinden 4 Ekim 2012 ile 2 Mayıs 2015 tarihleri arasında 85 defa arandığı belirlenen kişinin, 2012- 2017 yılları arasında Erzurum’da çalışan Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı 2’nci Hedef Analiz Değerlendirme Kısmı’nda görevli yüzbaşı H.B.S. olduğu tespit edildi. Yüzbaşı H.B.S., 8 Ekim 2017’de gözaltına alınarak Erzurum’a getirildi. H.B.S. itirafçı olarak önemli bilgiler verdiği için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Havacı ol demişler

FETÖ’cü yüzbaşı hakkında Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan dava açıldı. 1998 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne kayıt yaptırdığını bildiren itirafçı yüzbaşı, 2 yıl sonra İ.B. isimli askeri öğrenci ile grup yapıldığını söyleyerek, “2002 yılında okuldan mezun olarak Kara Harp Okulu’na geçtik. Sorumlu imam bize, Sait Nursi ve Fethullah Gülen’in son dönemde dünyaya gelen önemli şahsiyetler olduğunu, kıyamet öncesi gelecek son önemli şahsiyetin de askeriye içerisinden, Hava Kuvvetleri’nde görevli olacağını söyleyerek benim bu branşa geçmemi istedi. Sağlığı geçtim, son uçuşta elenerek Kara Harp Okulu’na geçtim” dedi.