Gazete Vatan Logo

Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 2 şehit 1 ölü, 12 yaralı

Karakola saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 12 asker de yaralandı

Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 2 şehit 1 ölü, 12 yaralı

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti. 12 asker yaralandı.

Olay, 13.00 sıralarında, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, nizamiyede görevli askerler, yaklaşan bir araca “dur” ihtarında bulundu. Ancak ihtara uymayan araç yaklaşmaya devam edince, askerler ateş etmeye başladı. Bunun üzerine araçta bulunan terörist, bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından, karakolda yangın çıkarken, daha önceden araçtan inerek, karakol çevresinde pusuya yatan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma da yaşandı. Patlama ve çatışmada, 2 asker şehit olurken, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Yaralılar, kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, 3 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlamada, karakol binası ve çevresinde bulunan evlerde hasar da oluştu. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan, patlama nedeniyle karakol binasının yanı sıra, çevredeki birçok ev yıkıldı. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA : 2 ASKER ŞEHİT OLDU 1'İ AĞIR 12 ASKER YARALANDI, 1 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıla ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada. "09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

ŞEHİTLER, ASTUSBAY VE ER

Bu arada saldırıda şehit olan askerlerinden birinin astsubay, diğerinin de er olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden sivil vatandaşın ise Rahime Korul olduğu belirtildi.

Haberin Devamı