Gazete Vatan Logo

Mardin’de bombalı saldırılara katılan 13 kişi tutuklandı

MARDİN’de, polis lojmanları girişine bombalı aracın bırakılması olayı başta olmak üzere 3 ayrı eylemin faaillerinin yakalanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 15 kişiden 13’ü tutuklandı.

Mardin’de bombalı saldırılara katılan 13 kişi tutuklandı

Merkez Artuklu İlçesi’nde, 22 Eylül 2015 tarihinde, TOKİ Polis Lojmanları girişine bombalı aracın bırakılması dahil 3 ayrı eylemi gerçekleştiren faillerin yakalanması için terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 15 şüpheliden 1’i serbest bırakıldı, 1’i hakında da adli kontrol kararı uygulanırken, 13 kişi de tutuklandı. Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"22.09.2015 günü saat 00.10 sıralarında Mardin ili Artuklu İlçesi Toki Polis Lojmanları giriş güzergahı üzerinde sahte plakalı bir jeep içerisine bomba düzeneği kurulduğunun tespit edilmesi ve bomba düzenekli aracın görevlilerce gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kontrollü bir şekilde patlatılması olayı, 02.12.2015 günü saat 17.15 sıralarında Mardin ili Artuklu İlçesi Savurkapı Mahallesi Midyat Yolu Üzeri No:51/1 sayılı bina önünde seyir halindeki sivil askeri servis aracına yapılan bombalı saldırı olayı ile 29.12.2015 günü Mardin ili Artuklu İlçesi Midyat Yolu üzeri yol kenarında el yapımı bomba düzeneğinin tespit dilmesi ve el yapımı bomba düzeneğinin görevlilerce gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kontrollü bir şekilde patlatılması olaylarına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmalar kapsamında; bahse konu olayları gerçekleştiren örgüt mensupları ile bu örgüt mensuplarının irtibatlı olduğu şahısların yakalanmasına yönelik olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından verilen talimat doğrultusunda, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 12.03.2016 günü bir çok adreste eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyon kapsamında M.Ş.G., H.A., U.B., N.K., M.S., S.T., F.F., C.A., İ.F., A.Ö., S.D., H.Ö., V.Ş., J.Ö. ve G.E. isimli şüpheliler olmak üzere toplam 15 şüpheli yakalanıp Cumhuriyet Başsavcılığımız kararı ile göz altına alınmıştır."

Haberin Devamı

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin 15 Mart 2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na ’Mevcutlu olarak’ sevk edildiği, M.Ş.G., H.A., N.K., M.S., S.T., F.F., C.A., İ.F., A.Ö., S.D. ve H.Ö.’nün ’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’, V.Ş., G.E. ve J.Ö.’nin ’Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanmaları, U.B.’nin ise silahlı terör örgütüne üye olma suçundan adli kontrol kararı verilmesi istemiyle Mardin Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle devam edildi:

Haberin Devamı

"Mardin Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan sorgulama sonucunda; M.Ş.G., H.A., M.S., S.T., F.F., C.A., İ.F., A.Ö., S.D. ve H.Ö., V.Ş., J.Ö. ve G.E. isimli toplam 13 şüpheli, atılı suçlardan tutuklanmış, N.K. isimli şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakılmış, U.B. isimli şüphelinin adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir. Firari olan şüphelilerin yakalanmaları amacıyla yapılan soruşturma işlemleri halen devam etmektedir. İhtiyaç hasıl olması durumunda soruşturmaların aşaması ile ilgili olarak ayrıca bilgilendirme yapılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."