Gazete Vatan Logo

Maraşlı gazilerden, Vali Güvenç'e ziyaret

Kahramanmaraş Gaziler Derneği Başkanı Kore Gazisi Hüseyin İkikardeş (77), ziyaret ettiği hemşehrisi olan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'e el yapımı mücevher kutusu hediye etti

Kutuyu açamayanların kendisine hediye verdiğini belirten İkikardeş, aynı kutudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da verdiğini kaydederek, "Sayın Erdoğan kutuyu açamadığı için bana araba sözü verdi. Siz de açamazsanız, karşılığında Oltu Taşı hediye isterim" dedi. Bunun üzerine Vali Güvenç, "Başbakan açamadıysa benim açmam doğru olmaz" diyerek, gazilere üzeri gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.

Yöresel kıyafetleri, boyunlarına astıkları dürbünler ve madalyalarıyla dikkat çeken Kahramanmaraşlı Kore gazileri Hüseyin İkikardeş (77) ve Duran Altıparmak (85), Sarıkamış Harekatı'nın yıldönümü için geldikleri Erzurum'da hemşehrileri Vali Celalettin Güvenç ile hasret giderdi. Sempatik tavırları ve esprileriyle dikkat çeken Kahramanmaraş Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin İkikardeş, Vali Güvenç'e `Maraş sandığı' adı verilen el yapımı mücevher kutusu hediye etti. İkikardeş, "Bak hemşehrim. Bu mücevher kutusunu açamazsan bana hediye vereceksin" dedi. Aynı mücevher kutusundan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da hediye ettiğini anlatan İkikardeş, "Bu özel bir kutu. Sayın Başbakan da çok uğraştı ama açamadı. Bu nedenle bana araba sözü verdi" deyince Vali Güvenç, "O zaman benim açmam doğru olmaz. Ben sana peşin hediye verir, kurtulurum" diye konuştu.

Vali Güvenç Kore Gazileri'ne `siyah kehribar' olarak da bilinen gümüş işlemeli oltu taşı tespih hediye etti.

Haberin Devamı