Gazete Vatan Logo

Manisa seninle rezil oluyor'

Memleketinde şehit cenazesine katılan ve tepki gören Arınç; 'Manisa seninle rezil oluyor' gibi sloganlara maruz kaldı FOTO GALERİ

GÖNÜLLÜ olarak gittiği Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda şehit düşen Piyade Yarbay Melih Gülova, Manisa'da gözyaşları ve tepkiler arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yağmura rağmen yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze törenine gelen AKP Manisa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, hemşehrilerinin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Uzun süre yuhlanan ve `Arınç dışarı', `Manisa seninle rezil oluyor' sloganlarına maruz kalan Arınç, tören yürüyüşünü yarıda kesip mezarlığa gitmeden kentten ayrıldı.

Bir yıl önce gittiği Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde, görev dönüşü yola döşenen mayının uzaktan kutandayla patlatılmasıyla şehit düşen 44 yaşındaki bir çocuk babası Piyade Yarbay Melih Gülova için, ailesinin yaşadığı Manisa'daki Hatuniye Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Yarbay Gülova'nın cenazesi, Manisa Devlet Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından alınırken, alkışlar ve tekbirler eşliğinde camiye getirildi. Bu sırada cami avlusunda ve çevresinde toplanan yaklaşık 20 bin kişi de, `Dişe diş kana kan intikam', `Bayrağa uzanan eller kırılsın', `Şehitim hakkını helal et bize', `Ne Mutlu Türküm diyene', `Apo'yu asın' sloganları atıp teröre lanet yağdırdı. Ellerindeki, `Şehit olun vatanımızı satmayın', `Çürük raporu almadı, yan gelip yatmadı', `Şehide kelle, teröriste sayın, komutana mayın' pankartlarla da şehidine sahip çıktı.

CAMİ DOLDU TAŞTI
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Gürbüz Kaya, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Manisa Garnizon Komutanı Tuggeneral Naim Babüroğlu, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, AKP Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Hüseyin Tanrıverdi, İsmail Bilen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP İzmir milletvekili Türkan Miçooğulları, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, şehidin eşi Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, kardeşleri Çanakkale'de görevli yüzbaşı Selçuk Gülova, Bursa'dan gelen Müfit Gülova, yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Şehit Yarbay'ın 4 yaşındaki kızı Naz ise cenazeye getirilmedi, evde psikolog gözetiminde tutulduğu bildirildi. Bu arada, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu ile il ve ilçelerden gelen yüzlerce öğrenci de törende hazır bulundu. Manisa Esnaf Odalarının çağrısı üzerine çoğu esnaf da işyerini kapattı, binlerce ev ve işyeri Türk bayraklarıyla donatıldı.

HÜKÜMETE PROTESTO
TBMM Başkanı Arınç'ın cami avlusuna gelip saf tuttuğu sırada `Hainler dışarı', `Manisa seninle rezil oluyor', `Meclis Başkanı devlet düşmanı', `Arınç dışarı', `PKK Mecliste", `AKP PKK omuz omuza', `Tayyip oğlunu Şırnak'a gönder', `Büyükanıt izin ver İmralı'yı basalım' sloganları atan hemşerileri hükümeti de protesto etti. Protestocu grubun bir bölümünün elleriyle bozkurt işareti yaptığı da dikkat çekti.

Geniş güvenlik önlemleri arasında törene katılan Arınç, bir ara şehidin ailesine taziyede bulunmak istedi, ancak bu isteği reddedildi. Törende ağabeyinin tabutu önünde selam verip ağlayan yüzbaşı Selçuk Gülova güçlükle teskin edildi. Şehit Gülova'nın fotoğrafları yeğenleri tarafından ellerde taşınırken, eşi Asena Gülova'nın da metanetli devranmaya çalıştığı dikkat çekti. Bazı yakınlarının da tabuta kapanıp, gözyaşları döktüğü gözlendi. Cenaze namazının ardından askeri tören mangası tarafından yaklaşık 200 metre omuzlarda taşınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Valilik Binası önünde top arabasına konuldu. Şehidin eşi Asena Gülova, kardeşleri ve yakınları ile Arınç'ın da bulunduğu protokol top arabasının arkasında tekbirler ve dualar eşliğinde bir süre yürüdü.

ARINÇ'A BÜYÜK TEPKİ
Manisa'da gözyaşlarının sel olduğu ve yağan yağmurun etkisine rağmen kalabalığın dağılmadığı tören yürüyüşüne kısa bir süre eşlik eden TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu sırada tepkilerin yoğunlaşması üzerine zor anlar yaşadı. Arınç, çevik kuvvet palisinin de yardımıyla Belediye Belediye Binası hizasına gelindiğinde kortejden polis kordonunda ayrıldı. Şehit Gülova'nın cenazesi, tören yürüyüşünün ardından Alaybey Şehitliği'nde toprağa verildi. Defin sırasasında mezarlığa aile yakınları ve askerler dışında kimse alınmadı.



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Haberin Devamı